NKPJ PROTIV REHABILITACIJE IZDAJNIKA SRPSKOG NARODA!

Ići dole

NKPJ PROTIV REHABILITACIJE IZDAJNIKA SRPSKOG NARODA!

Počalji  Koba taj 19/10/2009, 17:53

Данас се у Србији чине политички напори да се укупан народоослободилачки рат у окупираној Србији дефинише као сукоб две политичке и идеолошке платформе и на тај начин избегне одговорност за сарадњу са окупатором и чињене тешких кривичних дела противу грађана и интереса земље.

Правно ситуирање ове концепције почело је доношењем Закона о проглашењу четничког колаборационог покрета за антифашистички. Закон о рехабилитацији из 2006. представља пут да се друштвено стабилизује ова конструкција а њени носиоци од квинслинга фашистичког окупатора претворе у борце за српске националне интересе. Вољно или невољно, свесно или несвесно, део српске политичке и идеолошке стварности, претварајући српску колаборацију са фашистичким окупатором у облик политичке и идеолошке борбе противу народноослободилачког покрета као носиоца антифашистичке опције, постепено али константно упловљава у воде неонацизма, напуштајући антифашистичку позицију Србије.

Творци поменутог Закона претпостављају да је од завршетка рата прошло шездесет и више година, да судије немају осећај, нити сазнање о тежини тог рата и условима у којима се водила народноослободилачка борба противу окупатора и његових бројних квинслиншких формација. Пресуде које се доносе потврђују предвиђања твораца Закона о утицају протока времена, политичке климе и интензивне политичке и идеолошке акције у минимизирању и брисању историјске стварности у Србији и Југославији за време Другог светског рата.

На пример, за проф. Слободана Јовановић се не помиње његова активност као председника избегличке Краљевске владе који је најодговорнији што су савезници у првој половини рата били у заблуди које снаге и покрети воде стварну борбу противу немачког и италијанског окупатора, да је одобравао сарадњу четничког покрета са немачким и италијахнским окупатором и другим квислиншким покретима, да је одобрио предлог ген. Михаиловића о стварању четничких „црних тројки“ које су вршиле ликвидације по Србији... Ламентира се само над судбином великог професора, што му не треба оспоравати , због чега, уосталом, није ни осуђен.

Недавно је у Чачку рехабилитован човек који је био директор гимназије за време окупације. Објављено је да су га комунисти убили само зато што је био угледан човек и директор гимназије. Прећутана се чињеница да је тај човек био председник и члан преког ратног војног суда у Чачку и да је као члан тог тела у смрт и робију послао на десетине својих ђака и на стотине чачанских родољуба.
Медији су објавила и да је рехабилитован угледан човек који је четири године био председник једног већег града у западној Србији, а кога су комунисти стрељали само зато што је био угледан човек. Наравно, нико се није осврнуо на чињеницу да је за то време најмање хиљаду лица из општине било затварано и мучено, послато у логоре и на присилан рад у Србији и у Немачку, да је велики број од њих изгубио живот, да је убијено најмање стотинак припадника партизанског покрета, да је за све време рата вршена економска експлоатација подручја за потребе окупатора и свега оног другог што је радила квинслиншка власт са њим на челу. Нико не пориче да је тај човек можда био угледан, али у питању је одговорност за оно што је учинио као председник општине квислиншке власти.
Пред окружним судовима покренут је поступак за рехабилитацију челних личности окупационе колаборације са фашистичким окупатором у Србији ,1941-1945: генерала Милана Недића, председника колаборационе „Српске владе националног спаса“, затим Димитрија Љотића, носиоца фашистичке идеолошке опције у Краљевини Југосалвије и окупираној Србији, па ген. Драгољуба Михаиловића, команданта ченичких јединица и вође четничког покрета у Југославији за време Другог светског рата, као и низа дургих личности српске колаборације са фашистичким окупатором. Рехабилитацијом ових личности постиже се промена историјске истине о окупационом периоду у Србији и борби српског народа противу окупатора за ослобођење земље.

Ген. Милана Недића избегличка влада Краљевине Југославије лишила је чина армијског генерала због издаје земље, сарадње са окупатором и злочина учињеног према српском народу и прогласила га ратним злочинцем и издајником.
Покретачи захтева за рехабилитаицју ген. Недића добро знају све о његовој делатности за време окупације. Циљ рехабилитације је прекрајање истине о ономе што је било и писање историје у којој ће сарадници фашистичког окупатора постати национални понос српског народа.

Рехабилитацијом ових људи валоризује се друштвени, политички и идеолошки систем фашизма и фашистичке колаборације и истовремено указује да је то модел прихватљив за државни живот Србије у њеној будућности. Оспоравањем народноослободилачке борбе и патриотизма српских грађана за време окупације понижава се српско национално биће и историјско наслеђе које је битно за сваки народ, посебно за мале народе, јер је оно основни кохезиони фактор историјског трајања и опстајања нације.
avatar
Koba

Broj poruka : 29
Datum upisa : 28.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Re: NKPJ PROTIV REHABILITACIJE IZDAJNIKA SRPSKOG NARODA!

Počalji  rokosovski taj 23/10/2009, 17:40

Браво Коба! Сјајно написано! СТОП РЕХАБИЛИТАЦИЈИ ИЗДАЈНИКА И КВИСЛИНГА!!!
avatar
rokosovski

Broj poruka : 22
Datum upisa : 10.07.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Kolce...? sitno kaludjerski.. ?

Počalji  Lune taj 24/10/2009, 19:35

Mestanin sam jajinaca i samo da podsetim one koji neznaju da je tu streljano oko 80.000 rodoljuba i da su jajinci najvece srpsko stratiste posle Jasenovca. U sta se sve to pretvorilo? Vikendom i praznicima to je postalo pik-nik izletiste sa mnostvom bahato parkiranih automobila na sred travnjaka, prepuno rostilja i polupripite rulje koja se veseli uz "zidarsko"pivo i preglasno pustenu novokomponovanu muziku. Ako ih ponese atmosfera, nekad padne i "kolce" i to sve nad kostima 80.000 stradalih ljudi!! A tek nocu... na centralnom plocniku se mladi "overavaju" svojim cetvorotockasima, puno je svakakvog polusveta, sve su svetiljke polupane.. Zar je toliko tesko da se angazuje nekakva cuvarska sluzba {recimo kao na Kalemegdanu} koja bi brinula o redu.. Mislim da su svi ti nevino stradali heroji to ipak zasluzili.. setite se kako drugi cuvaju svoja stratista poput Ausvica, Dahaua ili kako to Jevreji rade... Nije ni cudo sto se dogadjaju takvi ruzni incidenti..
(Uros ajdukovic, 9. avgust 2009 18:51)
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

ISTINSKA PROTIVURECNOST

Počalji  Goran P taj 14/2/2014, 21:41

Svedoci smo prekrajanja istorije i fabrikovanja poluistina kao i negiranju svega pozitivnog sto je iizaslo posle drugog svetskog rata. Preporucio bih svima da pogledaju na ebayu knjigu Istinska Protivurecnost

koja vrlo argumentovano pobija sve lazi koje se koriste u rehabilitovanju zla koje je porazeno pre 70 godina. Pokazujte ovo svakome ko ubedjuje ljude u lazi koje se danas sire. Svi argumenti nacionalista/sovinista se u ovde pobijaju. Obavezno pogledajte i iskoristite.
Takodje u istom kontekstu moraju se ljudi iznova podsecati na sve pozitivno sto je KPJ postigla posle drugog svetskog rata. Na ebayu postoji neverovatna kolekcija koja se zove Komplet Tito i Jugoslavija

Neverovatna kolekcija od preko 80 sati materijala, pesama, govora i slogana koji su obelezili najuspesniji period pod vodjstvom KPJ i Marsala Tita. Ovo je materijal koji moze da donese popularnost iznova idejama socijalisticke demokratije kod nas i da iznova ujedini sve nase narode i narodnosti u jednu humanu i lepsu i uspesniju buducnost.
Obavezno pogledajte.

Goran P

Broj poruka : 4
Datum upisa : 14.02.2014

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: NKPJ PROTIV REHABILITACIJE IZDAJNIKA SRPSKOG NARODA!

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu