SKOJ u akciji - OKTOBAR 2009.

Ići dole

SKOJ u akciji - OKTOBAR 2009.

Počalji  Admin taj 22/11/2009, 02:41

29.oktobar – U Sali “Novi svet” u Nemanjinoj 34/III rukovodstvo NKPJ i SKOJ-a razgovaralo je sa ambasadorom republike Kube u Srbiji drugaricom Mercedes Martínez Valdes. Ona je naglasila da je“Kuba stabilna, sa ujedinjenim, kulturnim i zdravim narodom koji je uveliko i mnogo puta pokazao da je sposoban da se suoči, čak i u uslovima blokade, sa posledicama globalne ekonomske krize i efektima klimatskih promena, koje su poslednje godine nacionalnu ekonomiju koštale 20% Internog bruto proizvoda. Kuba ima uslova da se suoči sa sopstvenim problemima i nađe rešenje za njih. To činimo u jednom pravednom i ravnopravnom društvu koje počiva na sopstvenim naporima i koje je moglo da napreduje i usmeri svoj razvoj u najnepovoljnjim uslovima”. Generalni sekretar NKPJ drug Branko Kitannović naglasio je da NKPJ i SKOJ daju punu podršku socijalističkoj Kubi i izrazio uverenje u dalje jačanje veza između KP Kube i NKPJ. On je posebno naglasio da NKPJ u svojim aktivnostima posebno na međunarodnom planu daje punu podršku Kubi I borbi za oslobađanje Petorice kubanaca heroja antiterorističke borbe koji se već 11 godina nepravedno osuđeni nalaze u zatvorima SAD gotovo u potpunoj izolaciji.

25.oktobar – Pokrajinsko rukovodstvo SKOJ-a za Vojvodinu i sekretar za medjunarodne veze SKOJ-a u Novom Sadu primili delegaciju Komunističke omladine Grčke – KNE. Tema razgovora bila je situacija u Grčkoj i Srbiji i jačanje međusobne saradnje u celom regionu.

20.oktobar – Povodom 65 godina od oslobađanja Beograda od fašozma delegacije NKPJ i SKOJ-a su polaganjem venaca na spomen groblje oslobodilaca Beograda odali počast palim vojnicima NOPJ i Crvene armije.

17.oktobar – Predstavnici rukovodstva SKOJ-a su posetili Novi Sada gde su se sastali sa pokrajinskim i gradskim rukovodstvom NKPJ I SKOJ-a kao i novim članovima i simpatizerima. Ovo je jedna u nizu koordiniranih akcija obilaska mesta u Srbiji radi oživljavanja postojećih i stvaranje novih partijskih organizacija.

16.oktobar –
NKPJ je u velikoj dvorani NU “Veselin Masleša” održala svečanu akademiju sa bogatim kulturno-umetničkim programom u čast 65 godina od oslobođenja Beograda od fašizma.

10.oktobar –
Savez komunističke omladine Jugoslavije-SKOJ polaganjem venaca na spomenik i grob Ivo Lole Ribara na Kalemegdanu, kao i drugim svečanostima u sedištu SKOJ-a obeležila 90 od osnivanja Saveza komunističke omladine Jugoslavije. SKOJ — revolucionarna politička organizacija komunističke omladine Jugoslavije osnovan je 10. oktobra 1919. godine na konferenciji održanoj u Zagrebu u prisustvu oko 50 delegata komunističkih omladinskih organizacija iz cele zemlje. Savez komunističke omladine Jugoslavije ima iza sebe sjajne, nenadmašne, herojske tradicije. Tokom svog 90-to godišnjeg postojanja iskazao je mnogobrojne primere herojstva i samopožrtvovanja. Skojevci su i kada su svoj život nesebično polagali za slobodu u cvetu svoje mladosti ni na tren nisu ispuštali zastavu socijalizma, nego su je svojom smrću još više uzdizali u borbi za socijalizam, za društvo u kome će nestati surovo gaženje ljudskog dostojanstva i slobode od strane kapitalizma. Umirali su sa punom verom u pobe
du ideala socijalizma.[/justify]
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 71
Datum upisa : 07.09.2008

Pogledaj profil korisnika http://jugokom-forum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

SKOJ da ssam predlozi kandidata za

Počalji  Lune taj 24/12/2009, 21:35

predsednika Srbije, bez konsultacija i odobrenja same licnosti, kukavicama nije mesto, ko se plasi kandidature sikter...vanredni izbori su moguci....vreme prolazi..izbori su glavni test naravno ne samo za predsednika dzave, obratite se i drugim KP...po gradovima i mstima, obice te taako listu necega...a kukavice eviidentiraj te, te *ziherase*...pa i neiizbor je resenje bolje nego neimati kandidata...jer ako ima komunista i simpatizera a nemaju pondu sve ovo je mlacenjee prazne slame i necije ubijanje dosade....znaci svaki kandidat i stranka su bolji od KP cim imaju kandidate...letk lepiti u ulici ggde se nalaze avodi za zaposljavanjee, u blizini narodnih sirotinjih kazana...vozovima i autobusima...pijacama...da LETKE nemaju svi kompjter....
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu