Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Ići dole

Uocljivo

Počalji  Munjica taj 5/11/2008, 15:29

Kada se desila podela,stvarno se desila.I to u tolikoj razmeri da ni komunizam u nasoj zemlji nije prosao bez toga.Najjedanput je zaboravljen manifest.Kad se pominje komunizam i njihovo delo neprestalno se misli na prolivanje krvi.A koministicka krv je toliko prolivena da i sama prica o tome ne znam gde vodi.Da je dosta prolivanja a mislim na komunisticku,ja kazem da je dosta.Ali nije u tome stvar sto neko trazi borbu.Vec ne znanje sta je sa tom krvlju postignuto.
Neki strah koji je pomalo zavlado a to se odnosi na siru populaciju i to u smislu smanjeni broj clanova,remeti i samu odbranu velikih dela.Trazi skretanje paznje sa osnove ili prosto gubljenje vremena.
avatar
Munjica

Broj poruka : 4
Datum upisa : 01.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Lukareli taj 5/11/2008, 20:03

komunista79* ::Drugovi na prostorima bivše SFRJ postoje oko 15 partija sa prefiksom *komunistička* a najviše su na teritoriji Srbije . Najveća partija je NKPJ , marksističko - lenjinistička partija , pa slede Komunisti Srbije , Jugoslovenski komunisti , Radnička partija , NKPS , pa nadalje . To su posle NKPJ najjače partije u Srbiji . Još jednom ponavljam NKPJ je spremna za stvaranje Bloka Komunista ali i ove druge partije treba da učine kompromis i ustupke kako bi se konačno dogovorile i osnovali Blok Komunista . To možete da vidite na sajtu ministarstva za lokalnu upravu u odeljku *registracija političkih partija* .

"NKPS" nije komunisticka partija vec grupica provokatora koju mi u NKPJ nazivamo Kulicevom cetvoroclanom bandom (po njihovom vodji Kulicu veoma poznatom po primitivizmu),ubacenih u redove jedine marksisticko-lenjinisticke partije od strane Jugoslovenskih komunista (koji su se u medjuvremenu integrisali u Komuniste Srbije) sa ciljem da se NKPJ razbije iznutra.Posto im to nije poslo za rukom Kulic i njegovi provokatori su napustili NKPJ i formirali "NKPS" koju sacinjava nekoliko disidenata NKPJ iz Zrenjanina i to je sve. U pitanju je internet "partija" koja sve svoje aktivnosti bazira na virtuelnom kontaktu sa javnoscu.Nikada niko nije video aktiviste "NKPS" na demonstracijama niti bilo koju njihovu drugu aktivnost.To je grupica provokatora i primitivaca o kojoj ne treba trositi reci jer ne deluju konstruktivno vec im je jedini cilj diskreditacija istinskih komunista u Srbiji.
avatar
Lukareli

Broj poruka : 86
ËîęŕöčĽŕ : Beograd,Jugoslavija
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Marx* taj 6/11/2008, 06:36

Druže Lukareli ja samo navodim koje partije sa prefiksom *komunistička* postoje na ovim prostorima . To kakva je koja partija sada ne u lazim u to , to je sada sporedna stvar , jer govorimo o ujedinjenju a ne o podeli i cepanju na sitne delove . Ako hoćemo ujedinjenje onda nebi trebalo da se svađamo i prepucavamo nego da budemo jedinstveni . Ko je kakav to se zna i o tome nema šta više da se priča , a ako ti drugovi hoće ujedinjenje onda neka prestanu sa provokacijama i prepucavanjima nego neka dobro razmisle kako da do ujedinjenja dođe . Neka prestanu da se zezaju nego neka budu ozbiljni , a dok se oni smisle Srbije neće biti više , a onda je kasno za sve . Ko je za tu ideju on će biti tu , a ko nije neka se odmah izjasni da ne gubimo vreme .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  n4al taj 7/11/2008, 13:25

Drugarići, meni se čini da ovom pitanju prilazite sa potpuno pogrešne strane, tj. odozgo, a ne odozdo. Da bi pričali o bilo kakvoj istinskoj komunističkoj organizaciji, ta organizacija mora imati JAKO uporište među radničkom klasom. U Srbiji su, nažalost, sve organizacije koje se nazivaju komunističkim lišene kontakta sa radnicima, pa kao takve ne služe apsolutno ničemu osim da u momentu izbora daju podršku nekom od buržoaskih kandidata usled svoje nemoći da mobilišu radničku klasu u dovoljnoj meri da predstavljaju bitnu političku snagu. Koliko mi je poznato, sve naše levo orijentisane organizacije pate od viška teoretisanja i nesposobnosti da marksizam pretoče u praktično delovanje, što se vidi po rezultatima koje postižu. Organizacija koja se mane dogmatskog pristupa i shvati da mora graditi komunistički pokret od početka ima neke šanse i nešto da postigne. Šta znači od početka? Pridobiti radnike borbom protiv onoga šta ih najviše boli: ekonomskih problema, zaštitom prava, raznih oblika ugnjetavanja i sl. Dakle, kroz sindikate. Radnici moraju da nauče da niko neće rešiti njihove probleme nego da se moraju sami boriti. Kada to nauče, onda ih možda bude i interesovao marksizam. Kada se od politički pasivnih stvore aktivni borci za radnička prava, onda je pravo vreme za teoriju. Do tada, akademska prepucavanja vezana za istorijske uslove od pre pola veka ne samo da nemaju koristi među radnicima, već predstavljaju krajnju dogmu i nesposobnost da se marksistička teorija primeni na ternutne istorijske uslove.
avatar
n4al

Broj poruka : 43
Datum upisa : 07.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Admin taj 7/11/2008, 20:00

n4al ::Drugarići, meni se čini da ovom pitanju prilazite sa potpuno pogrešne strane, tj. odozgo, a ne odozdo. Da bi pričali o bilo kakvoj istinskoj komunističkoj organizaciji, ta organizacija mora imati JAKO uporište među radničkom klasom. U Srbiji su, nažalost, sve organizacije koje se nazivaju komunističkim lišene kontakta sa radnicima, pa kao takve ne služe apsolutno ničemu osim da u momentu izbora daju podršku nekom od buržoaskih kandidata usled svoje nemoći da mobilišu radničku klasu u dovoljnoj meri da predstavljaju bitnu političku snagu. Koliko mi je poznato, sve naše levo orijentisane organizacije pate od viška teoretisanja i nesposobnosti da marksizam pretoče u praktično delovanje, što se vidi po rezultatima koje postižu. Organizacija koja se mane dogmatskog pristupa i shvati da mora graditi komunistički pokret od početka ima neke šanse i nešto da postigne. Šta znači od početka? Pridobiti radnike borbom protiv onoga šta ih najviše boli: ekonomskih problema, zaštitom prava, raznih oblika ugnjetavanja i sl. Dakle, kroz sindikate. Radnici moraju da nauče da niko neće rešiti njihove probleme nego da se moraju sami boriti. Kada to nauče, onda ih možda bude i interesovao marksizam. Kada se od politički pasivnih stvore aktivni borci za radnička prava, onda je pravo vreme za teoriju. Do tada, akademska prepucavanja vezana za istorijske uslove od pre pola veka ne samo da nemaju koristi među radnicima, već predstavljaju krajnju dogmu i nesposobnost da se marksistička teorija primeni na ternutne istorijske uslove.

Druze,

Na ovoj temi razgovaramo o akcionom jedinstvu komunista u Srbiji i na prostoru bivse SFRJ. NKPJ je jedina marksisticko-lenjinistcka partija u Srbiji i na prostoru bivse SFRJ.To je neosporna cinjenica.Mi koji vodimo ovaj forum ovde ne zelimo da slusamo misljenja o tome da li se neko slaze sa tim da je NKPJ jedina marksisticko-lenjinisticka partija u Srbiji i na prostoru bivse SFRJ ili ne.
Dakle,NKPJ je svojevremeno ponudila akciono jedinstvo ostalim grupama sa komunistickim predznakom u Srbiji,koje podrazumeva zajednicki nastup na izborima i zajednicke manifestacije. Na zalost taj predlog NKPJ iz karijeristickih razloga nije prihvacen od ostalih grupa koje nasuprot tome kroz nekakvo "ujedinjenje" zele da eliminisu NKPJ i tako Srbiju ostave bez marksisticko-lenjinisticke ideje.Medjutim, i pored takvog sektaskog i neodgovornog ponasanja revizionistickih grupa NKPJ i dalje pruza ruku svima koji su za akciono jedinistvo i diskusije na ovoj temi su usmerene ka tome. Dakle,na ovoj temi agitujemo za akciono jedinstvo i njegove moguce oblike primenljive u praksi.
Stoga te molimo da se suzdrzavas u diskusiji od konstatacija da su "sve organizacije koje se deklarisu kao komunisticke lisene kontakta sa radnicima" , da "sve naše levo orijentisane organizacije pate od viška teoretisanja i nesposobnosti da marksizam pretoče u praktično delovanje" i da se "komunisticki pokret mora graditi od pocetka". Kao prvo NKPJ ima kontakt sa radnickom klasom, sastavljen je od pripadnika radnicke klase,radi u interesu radnicke klase i to pokazuje u praksi prisustvom na radnickim manifestacijama kao sto je 1.maj. Drugo,NKPJ se ne bavi "teoretisanjem" vec naucnom primenom markisticko-lenjinisticke ideje u praksi bez koje proletarijat nikada ne moze uspesno ostvariti svoje ciljeve a to je oslobodjenje rada od stega kapitala.Trece,komunisticki pokret u Srbiji postoji i njegova avangarda je NKPJ. Svaka dalja diskusija po ovom pitanju bi bila udaljavanje od teme i ponavljam da mi koji vodimo ovaj forum necemo dozvoliti nikakvu anti-NKPJ propagandu. Stoga te molimo najljubaznije da u buduce diskutujes u pravcu sta je ono sto spaja sve one koji se deklarisu kao komunisti u Srbiji kako bi gradili akciono jedinstvo. Stav da sve treba poceti iz pocetka je anti-NKPJ stav i potpuno nekoristan za diskusiju.Hvala na razumevanju.
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 71
Datum upisa : 07.09.2008

Pogledaj profil korisnika http://jugokom-forum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Lukareli taj 7/11/2008, 21:01

komunista79* ::Druže Lukareli ja samo navodim koje partije sa prefiksom *komunistička* postoje na ovim prostorima . To kakva je koja partija sada ne u lazim u to , to je sada sporedna stvar , jer govorimo o ujedinjenju a ne o podeli i cepanju na sitne delove . Ako hoćemo ujedinjenje onda nebi trebalo da se svađamo i prepucavamo nego da budemo jedinstveni . Ko je kakav to se zna i o tome nema šta više da se priča , a ako ti drugovi hoće ujedinjenje onda neka prestanu sa provokacijama i prepucavanjima nego neka dobro razmisle kako da do ujedinjenja dođe . Neka prestanu da se zezaju nego neka budu ozbiljni , a dok se oni smisle Srbije neće biti više , a onda je kasno za sve . Ko je za tu ideju on će biti tu , a ko nije neka se odmah izjasni da ne gubimo vreme .

Dragi druze,

Potpuno se slazem sa tobom.Ja sam samo objasnio neupucenim drugovima da je "NKPS" provokatorska grupa koja ne haje za dobrobit komunisticke ideje vec se trudi da rovari u komunistickom pokretu. Sto se tice ujedinjenja ja sam uvek za ali samo na liniji marksizma-lenjinizma.Cim se pojavi neka grupa na toj liniji insistiracu da se ujedini sa NKPJ.U ovom trenutku nema takve grupe.
Svi oni koji zele dobrobit komunistickom pokretu podrzace ideju akcionog jedinstva i stvaranja Bloka komunista.Rodonacelnik te ideje je NKPJ sto je najbolji pokazatelj da se radi o partiji koja je istinska avangarda radnicke klase Srbije i Jugoslavije.
avatar
Lukareli

Broj poruka : 86
ËîęŕöčĽŕ : Beograd,Jugoslavija
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Odgovor

Počalji  Marx* taj 8/11/2008, 05:34

Prvo da odgovorim drugu n4al : Glavni stožer marksističko-lenjinističke ideje na prostorima bivše SFRJ je NKPJ i ja to shvatam kao jednu pozitivnu ideju u koju bi svi komunisti na prostorima bivše Jugoslavije trebalo da se ujedine i da čvrsto stanu iza te odlične ideje . NKPJ i SKOJ koliko god mogu pomažu radnicima u pobunama i protestima , ali niko osim njih . Sve ostale levičarske kvazi partije uopšte nema da učestvuju i podrže radnike u svojim borbama za ostvarivanje prava . Kao što sam jednom prilikom rekao levica u Srbiji ne postoji . DS i SPS nisu levice , SPS je nekada davno bila levica a sada negde luta , a DS nikada nije bila levica jer demokratija i levica ne idu zajedno . Dakle partije u ovom trenutku radnicima ne mogu da pomognu jer nisu u mogućnosti , a kao što se vidi sindikat koji treba da štiti radnika nigde se ne pomalja i nigde ga nema da povede radnike napred . To je posao sindikata , da digne proletarijat na noge u rešavanju kriza koje *šibaju* radnike . Od onih silnih sindikata koji su postojali devedesetih sada nije ostalo ništa . Valjda postoje dva ili tri sindikata , ali su oni pasivni jer im komanduje *izdajica roda svog* , glavni za Srbiju Tadić i od njega ne smeju ništa da urade . Druže Lukareli ja se slažem sa tobom da je marksističko-lenjinistička linija najbolja za proletarijat i radnika ali ko je podržava od komunista kada su svi neozbiljnii kada se bave drugim poslovima i provokacijom . Nema sa kime da se pregovara o tome a još manje da od toga nešto bude . Jer kako se vidi mali hoće da glume velike pa bi još da postavljaju uslove . E tako neće moći , ili će da slušaju pažljivo ili od njih nema ništa . Ako se slože sa onim što im se nudi onda OK a ako neće neka idu svojim putem i neka rade šta znaju . Ali mislim da ako se ne opamete od njih neće biti ništa , propašće . To ih i čeka . I ponavljam glavni stožer marksizma i lenjinizma je NKPJ i SKOJ na prostorima bivše Jugoslavije . Mad Evil or Very Mad
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Marx* taj 9/11/2008, 09:10

Drugovi kada je veteran SKOJ-a zašto onda iznosi ovakva mišljenja i provocira . I ja sam veteran - senior SKOJ-a pa se tako ne ponašam . I meni nešto ne prija pa to javno ne iznosim . Ja sam veteran SKOJ-a još od davne 1978 godine i puno bolje znam šta je SKOJ od današnjih skojevaca . Moj SKOJ i ovaj sada nemaju nikakve veze .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Lukareli taj 9/11/2008, 12:35

komunista79* ::Drugovi kada je veteran SKOJ-a zašto onda iznosi ovakva mišljenja i provocira . I ja sam veteran - senior SKOJ-a pa se tako ne ponašam . I meni nešto ne prija pa to javno ne iznosim . Ja sam veteran SKOJ-a još od davne 1978 godine i puno bolje znam šta je SKOJ od današnjih skojevaca . Moj SKOJ i ovaj sada nemaju nikakve veze .

Druze Komunista 79,

Veoma cenim tebe i tvoj angazman na ovom forumu.Takodje,clanovi smo iste Partije i medju nama postoji solidarniost i jedinstvo. Sada kada sam saznao ko je N4al garantujem za njega da nije provokator niti ubaceni agent.U pitanju je opredeljeni marksista-lenjinista i iz daljih diskusija ces to i ti sam zakljuciti. Ti si nam kao iskusan,stariji drug marksista-lenjinista potreban na ovom forumu i ja veoma pazljivo slusam tvoje preporuke.Sto se tice N4al opet ti ponavljam da licno garantujem za njega da je marksista-lenjinista.
avatar
Lukareli

Broj poruka : 86
ËîęŕöčĽŕ : Beograd,Jugoslavija
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  n4al taj 9/11/2008, 23:27

komunista79* ::Drugovi kada je veteran SKOJ-a zašto onda iznosi ovakva mišljenja i provocira . I ja sam veteran - senior SKOJ-a pa se tako ne ponašam . I meni nešto ne prija pa to javno ne iznosim . Ja sam veteran SKOJ-a još od davne 1978 godine i puno bolje znam šta je SKOJ od današnjih skojevaca . Moj SKOJ i ovaj sada nemaju nikakve veze .

Provokacija mi sigurno nije bio cilj, nego konstruktivna kritika u cijem stavljanju u pokret i sam zelim da pomognem. Sto se misljenja tice, medju lenjinistima nije zabranjeno iznositi misljenje i diskutovati, pa je i sam Lenjin govorio da se komunisticka partija ne sme skrivati svoje slabosti i greske vec ih mora kritikovati i korigovati. Nadam se da u ovom misljenju ne gresim.

No, u svakom slucaju, moji stavovi su u saglasnosti sa idejom o akcionom jedinstvu i zajednickom istupanju komunista, a svaki pokusaj odvojenog delovanja je ravan sabotazi pokreta i podrivanju politicke borbe za radnicku stvar. Ocigledno je u ovom slucaju neophodno razdvojiti one koji se nazivaju komunisti i one koji deluju kao komunisti.
avatar
n4al

Broj poruka : 43
Datum upisa : 07.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Marx* taj 10/11/2008, 06:36

Drugovi u potpunosti se slažem sa vama ali moramo neke stvari da pojasnimo . Tačno je da se Lenjin borio i izborio za radnička prava , isto kao i Marks i Engels , i da je Lenjin govorio da se problemi Komunističke partije ne smeju skrivati već jasno iznositi , ali ne na ulici i po parkovima već na sastancima i plenumima da niko osim članova nebi saznao za te probleme . Na javnim skupovima i mitinzima se govorilo nešto drugo , a to je o radničkoj borbi za bolje uslove rada , za smanjenje radnog vremena i za bolje odnose poslodavca i radnika . Lenjin nije mislio da treba javno da se govori o problemima komunista već da se to iskaže unutar partije . Svi komunisti treba da imaju jedinstven stav i da se ujedine oko jedne vodilje , a to je komunizam na prvom mestu , pa onda marksističko-lenjinistička ideja , pa onda sve ostalo . Znači da bi došlo do ujedinjenja treba svi da nađu neku sredinu da bi svima bilo bolje . Ako sada pogledate trenutno stanje videćete da je haotično . Bez posla su za samo nedelju dana ostali 1000 radnika i radnica jer se nekom tamo kapitalisti i tajkunu tako htelo . A vlada se brani ekonomskom krizom što uopšte nije tačno . Nego su sada videli šansu da još više opustoše Srpsku privredu i ekonomiju da bi posle te fabrike prodali za minimalac . Zbog toga ja insistiram na ujedinjenju svih relevantnih komunista u Blok Komunista . Jer ako se sada ne složimo i ne ujedinimo ovi imperijalisti će nastaviti sa uništavanjem Srbije na svim poljima . Drugovi ja vas ponovo molim da se uozbiljite i da ovu situaciju u Srbiji shvatite vrlo ozbiljno jer je vrag odneo šalu i da u ovom trenutku mi komunisti moramo ponovo da ponognemo Srbiji . Crying or Very sad Twisted Evil
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Jedinstvo uprkos razlikama

Počalji  Gost taj 27/11/2008, 05:10

Uprkos cinjenici da medju komunistima u Srbiji postoje razlicita gledista na pojedine stvari, vreme je da se sve to ostavi po strani i da se pristupi onome sto je sada najvaznije, a to je ujedinjenje u Blok komunista.
Nije vreme za prepucavanja, nadmudrivanja i svadje, vec za UJEDINJENJE.
Kao i svako ujedinjenje i ovo treba da podrazumeva neku vrstu kompromisa, jer ako svako bude vukao na svoju stranu bice vise stete nego koristi za komuniste.
Zelim da verujem da ce, svesna tezine ekonomske i politicke situacije u kojoj se Srbija trenutno nalazi, NKPJ shvatiti nuznost ujedinjenja i povuci prave poteze u pravcu ostvarivanja istinskog akcionog jedinstva komunista.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Marx* taj 28/11/2008, 20:37

Potpuno si u pravu druže , ali ne zavisi sve od NKPJ . NKPJ je uvek za ujedinjenje . Nije vreme za opstrukciju već za ujedinjenje . Situacija je krajnje ozbiljna i treba pokušati svim sredstvima da se Srbija izvuče iz krize . Samo komunisti mogu da pomognu i ponovo oslobode Srbiju od okupatora i domaćih izdajnika . Pozdrav .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Partizan taj 28/11/2008, 22:05

Jedinstvo Komunistickih partija ce postici jedino istinske Komunisticke partije koje ce se ujedniti bez obzira na neke manje razmirice. No vecina partija koje mi imamo samo placu za Jugoslavijom a nebi nista uradili da nesto promjene ili da nam vrate SFRJ. A neke partije su lazne i samo pokusavaju da razbiju vec postojece jedinstvo izmedju nekih partija. Sve istinske Komunisticke partije na prostoru citave bivse Juge se trebaju ujediniti u jedan Blok. Zalosno je sto nikako da dodje do toga...
avatar
Partizan

Broj poruka : 11
Godina : 28
Datum upisa : 28.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Marx* taj 29/11/2008, 00:39

Potpuno si u pravu druže . Ima tu i reakcionarnih elemenata koji bi da zavade dva oka u glavi , a ne gledaju i drugu stranu medalje . Da je sreća da se sve komunističke partije i komunisti ujedine i sastave novu SFRJ , nego u svakom žitu ima kukolja . Tako je to druže Partizan , a partizan ne možeš da budeš bez crvene zvezde petokrake . Pozdrav .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Admin taj 29/11/2008, 17:36

U Srbiji postoji samo jedna marksisticko-lenjinisticka partija,to je NKPJ.Shodno tome,ujedinjenje marksista-lenjinista u Srbiji je zavrseno.Postojala je i mala grupa pod imenom KPJ koja je takodje imala marksisticko-lenjinisticku orijentaciju koja se u medjuvremenu raspala.NKPJ je KPJ uvek pozivala da joj se pridruzi ali su nasi pozivi bili bez efekta. Sve ostale grupe sa komunistickim predznakom u Srbiji su revizionisticke. Sa tim grupama je nemoguce ujedinjenje jer ujedinjenje moze biti ostvareno samo na bazi marksizma-lenjinizma.Medjutim,ponavljamo po deseti put ovde, NKPJ svim tim grupama nudi akciono jedinstvo a to je zajednicke manifestacije i zajednicki nastup na izborima pod imenom Blok komunista.Predstavnici revizionistickih grupa to odbijaju.Svako ko smatra da je ponasanje revizionistickih grupa sektasko i nepravilno moze da dobije adresu njihovog foruma i imejlove revizionistickih organizacija pa da kod njih vodi propagandu za zajednicki nastup. Drug Komunista 88 je u tom smislu u pravu a drug Marksista-lenjinista treba da povede borbu na drugim forumima,koji pripadaju revizionistima,za akciono jedinstvo.Nas forum i NKPJ akciono jedinstvo podrzava i nas ne treba uveravati u ispravnost necega u sta vec verujemo.
Sto se tice SFRJ ona ce uvek ostati nasa socijalisticka otadzbina i nastavicemo borbu za njeno obnavljanje.U to ime koristim priliku da svim clanovima foruma cestitam Dan Republike nase socijalisticke otadzbine!
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 71
Datum upisa : 07.09.2008

Pogledaj profil korisnika http://jugokom-forum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Akciono jedinstvo

Počalji  Gost taj 29/11/2008, 21:02

Slazem se da je NKPJ jedina autenticna marksisticko-lenjinisticka partija, ali je ipak pokazala zelju za akcionim jedinstvom sa ostalim komunistickim partijama, cak i sa revizionistickim. To pokazuje sirinu NKPJ. Rukovodstvo NKPJ je svesno da i te druge komunisticke partije imaju svoje simpatizere i to je zaista tako. Smatram da bi akciono jedinstvo moglo da bude prva faza u sveukupnom ujedinjenju komunista, ali je pripadnike drugih komunistickih partija veoma tesko u to ubediti.
Medjutim, kako te druge partije i nemaju neki znacajniji politicki uticaj, smatram da bi NKPJ trebalo samostalno da izadje na izbore. Mozda bi eventualno mogla da pokusa sa Pokretom socijalista, jedinom partijom levice koja u vreme poslednjih parlamentarnih izbora nije postojala.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Marx* taj 30/11/2008, 02:03

Drugovi to je upravo to o čemu ja govorim . NKPJ je spremna na dogovor i razgovor , ali ne zavisi puno od NKPJ . Kada ove manje partije neće da dođu do dogovora onda neznam šta dalje da se radi . Revizionističke partije vrše svesnu opstrukciju tako da je teško doći do dogovora . Ali videćemo šta će dalje da se dešava . Ponovo apelujem na sve komuniste i levičare da situaciju u Srbiji shvate ozbiljno , jer pored Kosova otvara se pitanje i Sandžaka i Vojvodine , i ako se pod hitno nešto konkretno ne preduzme Srbije više nema , neće ostati ni Beogradski pašaluk . Molim Vas da shvatite da je situacija vrlo ozbiljna i da je vrag odneo šalu . Ako nešto ne uradimo mi smo gotovi .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Gost taj 30/11/2008, 03:09

Ne treba gubiti vreme u ubedjivanju i moljakanju onih koji nece da se udruze. Za NKPJ je bolje da i samostalno krene u akciju, nego sa losim saveznicima. Po mom misljenju, jedina organizovana snaga u Srbiji koja ima potencijala da se suprotstavi ovoj burzoaskoj tiraniji je upravo NKPJ, a svako ko jos zeli da se tome prikljuci je uvek dobrodosao.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Marx* taj 30/11/2008, 19:16

Upravo tako druže , ali ja se nadam da će i druge partije da se priključe pa će onda biti lakše raditi na zajedničkom cilju . Ja naprotiv ne molim nikog nego ih podsećam na obavezu koju imaju komunisti , i u miru i u ratu , i šta je glavni zadatak komunista . A glavni zadatak komunista je da se ističu u svakoj sredini i na svakom mestu i da budu vođe koji će povesti narod napred u borbu . Twisted Evil Mad Pozdrav .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Komsomol taj 30/12/2008, 22:25

Ovo naricanje clana marksista-lenjinista je u najmanju ruku smesno.

Samo onaj ko ne prati rad NKPJ i SKOJ-a moze da iskaze toliki pesimizam i price o kabinetskom radu NKPJ i SKOJ-a.

I pored svih subjektivnih i objektivnih propusta u radu NKPJ je imala vise manifestacija i ulicnih akcija nego KS. Daleko da je to dovoljno, ali je samo pocetak. Kuca se gradi cigla po cigla, tako i mi akcija po akcija.

Mi se nismo svadjali niti smo prvi napali nekoga. Kao i uwek neki tamo "klinci" bacili su prvi kamen, a onda nas zasuli kamenicama, a kada smo digli ruku da se zastititmo odmah smo proglaseni agresorima.

Nasi planovi i nase pozicije daju nam optimizam. Mi cvrsto stojimo na nogama kada kazemo da cemo vise i vise raditi iz dana u dan.

Nista nije sagradjeno preko noci. Mi vodimo borbu za svakog novog clana. Ne bavimo se teorijama, napadima, kampanjama lazi i gluposti.

Sa verom u socijalizam, do pobede zauvek!
avatar
Komsomol
Admin

Broj poruka : 46
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Teorija mora da postoji..

Počalji  Lune taj 13/12/2009, 22:51

bez nje ciljevi su nejasni...bunt bez objasnjenja je samo bunt..bunt sa objasnjenjem daje nadu da se radi o pokretu, znaci same partije su slaba stvar, a stvaranje uslova za pokret je resenje. Pokret se postize, kada politicki nezainteresovani gradjani daju podrsku a nisu partijski clanovi, to je jedan od uspeha SKJ....imao je podrsku dobrog dela naroda....postignut je pokret..masovna podrska soc izgradnji !
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Mogucnosti ima, koriste je drugi...posle *YU AUTOGOLA*

Počalji  Lune taj 15/12/2009, 15:31

radjani nemaju prava da traze ni cisti zrak, u Kopenhagenu je pohapseno ukupno oko 1.000 demonstranata, onako demokratski pendrekom vlast brani zagadjivanje atmosfere *veliki brat* zivi od uglje dioksida, monoksida... Austrija odlucila da preuzme vlasnistvo nad *Hipo grupom*..banke a kada to uradi Ivo Morales *to je komunisticki* i jeste, korist ce da imaju svi a ne samo pojedinci...Antonijo Maraja Kosta, sef kancelarija UN rekao je da je vecina od 352 milijarde dolara profita od droge prosle godine bila ubacena u svetski ekonomski sistem, odnosno da je na taj nacin *oprana*...Berluskoni *vida rane*...*ima jaku glavobolju i tesko jede zbog povrede usana..nece moci da svira *usnu harmoniku* jos najmanje 15 dana, ali je pozurio da proglasi nezadovoljnog gradjanina za ludaka, a znamo da to nije istina...Berluskoni je uvek provocirao i vredjao, *crveni* su mu bili specijalitet, konacno je dobio *po tamburici*. Siptari i Srbi...? i dalje prebacuju ilegalno stoku, zivinu i drogu preko granice...koriste *privredni ambijent*..koga prave *vlade*...to im je zadatak, Bekim Fehmiju pise drugi deo knjige, nema vremena da glumi, Vladimir Putin pozeleo Berluskoniju brz oporavak, a od Stipe Mesica trazio imovinu NIS-e u Hrvatskoj...pazario covek, stiti svoje interese..kad srbi i hrvati nisu mogli, pomaze *veliki polubrat*...*Dubai vorld* duguje 6o milijardi dolara,...*sve ce to narod pozlatiti a bog platiti*....razrezace to preko nafte *kupcima*...
hvala na pitanju, nije lose...Komunisticka partija napreduje...*crvena ekonomija*, doduse malo modifikovana je resenje... !
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Akciono (ne)jedinstvo pomaze vlasti...i impijalistima

Počalji  Lune taj 23/12/2009, 14:46

Za pokretanje proizvodnje nisu sazreli istorijski i politicki uslovi, treba psihicki i fizzicki izemstiti generacije *samoupravljaca, komunista, socijalista.*..sacekati da *odumru*...ostare...treba ih stimulisati socijalnim davanjima *da cute*..da se ne okupe po firmama i organizuju...a, *resursa* ima, jos ima na lageru u banci neisplacniih nadnica i doprinosa, moe da se *kraducka*...oni su beezbedni, pa nisu oni navijaci pa da ih juri policija... Laughing
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

K.M. : REVIZIONIZAM JOSKE BROZA I KP

Počalji  Admin taj 24/12/2009, 00:20

REVIZIONIZAM JOŠKE BROZA

“O čoveku ne sudi po onome što on

o sebi govori ili misli, nego po onome što radi”

-V.I. LenjinU trenutku kada raste socijalno nezadovoljstvo gradjana tzv. pro-evropskom politikom koja nas je vratila na vreme od pre Drugog svetskog rata kada su glavne ekonomske poluge bile u rukama domaćih, ali pre svega stranih, krupnih kapitalista unuk Josipa Broza, ličnost daleko manjeg formata od njegovog pretka, Joška Broz osniva Komunističku partiju ujedinjenjem sa Socijademokratskom partijom Vojvodine-SDPV.

Već prvi koraci samoproklamovanog „ujedinjenja komunističkih partija u Srbiji“ pod dirigentskom palicom Joške Broza pokazali su da se radi o najobičnijoj farsi. On je sam sebe već proklamovao za lidera jedne tvorevine nazvane KP, koja je po svim kriterijuma bliža vladajućoj Demokratskoj stranci nego ičemu komunističkom. On nastoji da stvori KP bez marksizma-lenjinizma, da KP liši revolucionarne suštine i zameni je buržoaskim reformizmom. Vodja Velike otobarske socijalističke revolucije V.I. Lenjin učio je da revizionizam uvek predstvlja političku kapitulaciju pred teškoćama, pred klasnim neprijateljem, napuštanje proleterskih pozicija i zamenu marksizma buržoaskim koncepcijama. Svoju antiproletersku liniju revizionisti pokušavaju da maskiraju pozivanjem na “nove objektivne uslove” koji su nastali u savremenom svetu idući na frontalnu reviziju marksizma-lenjinizma tvrdeći da sum u potrebne “modifikacije” i “ispravke”. Napuštanje klasnih pozicija jasno govori da revizionisti u stvari kapitalističko i socijalističko uredjenje stavljaju u istu ravan. Napuštanje revolucionarnog puta i pozivanje na nekakve reforme rezultat je njihovog tehnokratskog prilaženja u ocenjivanju kapitalističke stvarnosti i njihovog faktičkog izmirenja sa kapitalizmom. Ovde se više može govoriti o pokušaju ne rušenja eksploatatorskog kapitalističkog društvenog uredjenja već o njegovoj modernizaciji Ovakve pojave objektivno nanose štetu razvitku stvarnih revolucionarnih partija.

Koliko smo puta, mi komunisti, imali prilike da cujemo price iz ogromnog antikomunistickog hora raznih ideologa burzoazije, reformista i revizionista o tome kako je marksizam-lenjinizam zastareo, kako je izgubio znacaj. Istorija poznaje desetine i stotine primera kada teorije, koncepcije, celi filozofski sistemi nisu bili u stanju da izdrze probu vremena, kada su se raspadali u prah i pepeo i neslavno nestajali u sudaru sa stvarnim zivotom. Upravo smo svedoci kraha neoliberalne ideologije, koju su i sami tvorci proglasili za pogresnu, a koja je nametnuta kao "pobednicka" ideologija posle rusenja evropskog socijalistickog bloka. Takva sudbina stize sve ono sto je pokusavalo ili pokusava da zameni marksizam-lenjinizam lukavim falsifikatima i raznim modernizovanim teorijama prilagodjenim interesima burzoazije.

Zbog oportunizma, socijalizam privremeno preživljava teške trenutke, ali zahvaljujući njegovom naučnom karakteru i istinitosti on će sigurno biti obnovljen i konačno će trijumfovati.

Revizionizam pod maskom KP nije nova pojava. Posle razbijanja prve zemlje socijalizma SSSR-a i evropskog socijalističkog bloka neke komunističke partije pod pritiskom intenzivne ideološke kapitalističke kampanje napustili su revolucionarnu bit marksizma-lenjinizma prigrlivši komunistima stranu i neprihvatljivu social-demokratsku liniju nanevši ozbiljne gubitke komunističkom i radničkom pokretu u celini. Pod rukovodstvom marksističko-lenjinističkih partija koje su slom socijalizma u Evropi videli kao privremen poraz preduzeti su ozbiljni napori kako bi se pregrupisao međunarodni komunistički pokret i okupile sve one komunističke i radničke partije koje su nastavile da veruju u osnovne postavke marksizma-lenjinizma i kako bi se stalo na put revizionizmu koji je odgovoran za privremen slom socijalizma u Evropi.

Demarkaciona linija između komunista i buržoaskih partija je stav o svojini. Komunisti smatraju da sredstva za proizvodnju moraju biti u opštenarodnom vlasništvu a da privatna svojina može da postoji samo tamo gde nema eksploatacije tuđeg rada. Glavni uzrok podele društva na antagonističke i različite klase, socijalne kategorije, slojeve i grupe upravo je sistem privatne svojine, koji stavlja ljude u nejednak odnos. Dok se ne uništi vladavina kapitala i buržoazije i njihova osnovna baza – privatna svojina nad sredstvima za proizvodnju, ne mogu se likvidirati klasne razlike i podele. Joška Broz priznaje ekspoloatacija tuđeg rada, podržava reakcionarni proces privatizacije u Srbiji i time se svrstava u tabor reformista i socijaldemokrata.

Joška Broz i kompanija pokušavaju da poseju nepoverenje prema politici komunističkih partija lažno ih optužujući i podcenjujući nazivajući ih pogrdno “komunističke sekte".

Mediji, koji su ionako glasilo vladajucih struktura dali su ogroman publicitet. Sve u cilju kako bi pokazali da postoje eto neki "moderni" komunisti koji podrzavaju "evropski put Srbije i privatizaciju" kojima je glavni cilj da vrate gradjanima "dostojanstvo" kako sam Joska Broz kaze. Tu pricu pricaju i mnoge desnije partije pa je tesko reci sta je kod Joske tako komunisticko i revolucionarno, sem revolucionarnog razvodnjavanja i plutanja po socijal-demokratiji. Svojevremeno je Avgust Bebel rekao da “ako te hvale neprijatelji radničke klase, razmisli kakvu si glupost napravio”. Jasno je kome ovakva medijska paznja ide na ruku...burzoaskim vlastima koje hoce da dokazu da ne postoji alternativa kapitalistickoj EU! Da je samo jedan jedini put-kapitalizam! Pa eto cak i "komunisti" to priznaju.

Pod imenom "KP" vodi se ocigledna manipulacija svescu koja ima za cilj da zadovolji necije licne politicke ambicije.

Ni jedna KP u svetu koja predstvalja realnu snagu nema tako rigidne stavove poput KP, ni jedna ne podrzava EU vec u njoj vidi kapitalisticku tamnicu. Sama EU je preko svojih organa povela najgoru anti-komunisticku histeriju usvajajuci najsramnije rezolucije i nastojeci da demonizuje komunisticku ideologiju, a u nekih zemljama clanicama EU se otislo mnogo dalje. KP pozdrava takvu politiku EU? Licemerno je govoriti o patku Staljin-Hitler kojim se nastaojao ocuvati mir i SSSR spremiti za rat protiv nacizma koji je cak i Tito podrazvao i branio cak u godinama posle sukoba sa Staljinom kao mudri potez SSSR-a.

Komunisti se protive Evropskoj uniju i u sličnim strukturama Zapada, jer su one stvorene po merilima i u interesu krupnog kapitala. One nedvosmisleno deluju po diktatu transnacionalnih kompanija i međunarodnih finansijskih organizacija. Stav prema Evropskoj uniji, u krajnjoj liniji je stav prema kapitalističkom sistemu: ili se pomiriti s njim i sa svim posledicama koje iz toga proističu, ili se boriti protiv njega, drugog puta nema.

Evropski kapitalizam sa centrom u Briselu nije ni svemoguć, ni nepobediv. Međutim, danas je on izuzetno opasan jer dominaciju u Evropi posle promena nastalih 1989.-91. godine.

Iako je SKJ po svojom programskom opredeljenju imao mnogo toga socijal-demokratskog joskina "KP" ide mnogo dalje i pod firmom modernizacije odstupa cak i od nasledja J.B.Tita koristeci se prezimenom Broza kao nekim popularnim brendom.

Gospodo revozionisti socijalizam-to je nešto drugo!
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 71
Datum upisa : 07.09.2008

Pogledaj profil korisnika http://jugokom-forum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 3 Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu