Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Strana 3 od 3 Prethodni  1, 2, 3

Ići dole

Revizionizam....?

Počalji  Lune taj 24/12/2009, 15:31

Sva, apsolutno sva pomenuta imena osim Joske Broza, ukljucujci i njegovog dedu su porazena...uz cinjeenicu da je vecina na planeti RADNICI I SELJACI....i dogadjaji u kojima zivimo govore da nesto i to mnogo nesto nije valjalo...i da su pomene neminovne uz naravno asistnciju Marksa, ne tvrdim da je Joska Broz nasao resenje i pronasao rupu na saksiji....ali je totalno u pravu u delu izjav...*odbacicemo ono sto nije valjalo, adracemo ono sto je valjalo*, ajde nekako zajedno da analiziramo sta je to valjalo a sta ne, manimo se pamfleta i pljuvanja...ima *brend*...i dede i oca...pa ajde da to zajdno nekako iskoristimo...a ne da cucimo u prolosti, delujmo u novonastalim uslovima, bitno su drugaciji..socijalna situacija je i pored problema mnogo jaca od one 1945, a o vremenu i polozaju radnika u doba Marksa da i nprricamo..nosioci su na slovo *P*...POLUTANI A NE PROLETERI...njih nema, polutani su namtenuli dinamiku..*.iskoristi i ucari.* .hebes marksa, tita i dravu...hebes ficu hocu mecku...u toj realnosti potreba i pohlepe...brigu o pregazenim radnicima treba voditi na, za njih prihvatljiv nacin...jer kako se vidi iz *spiskova* nece nas ovakve...!!!
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Cilj,je ujedinjenje i sankcionisanje *5 oktobra*

Počalji  Lune taj 24/12/2009, 16:43

*Ako neka *revolucija* zatekne dzavu i drustvo, ekonomski i proizvodno nesposobnu da obezbedi materijalne i finansijske resurse za zadovoljenje osnovnih zivotnih potrba gradjana i drzve, ako ta *revolucija*, urusi i to malo zatecenog stanja, pogorsa stanje nacije i drzave, izuzme i bitno obogati manjinu, moze se tvrditi da nje u pitanju revolucija, nego svesna radnja, zbog masovnih posledica sa elementima genocida, veoma kriminalna radnja koja mora da bude izuetno ostro sankcionisana.*
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Da li je to rigidan *stav* ili cinjenica...?

Počalji  Lune taj 26/12/2009, 22:11

* * U svom Tajnom govoru, je optužio Staljina zbog njegovog kulta ličnosti i njegov režim za "kršenje lenjinističkih normi legaliteta", označivši početak svojih reformi.
* Raspustio je Kominform, i pomirio se sa Titom, što je okončalo period Informbiroa u istoriji Jugoslavije...* Question
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Vladimir Putin ocenjuje....

Počalji  Lune taj 27/12/2009, 21:34

Staljin - ratni vođa ili tiranin
Petak | 04.12.2009
StaljinDnevnik "The Times" osvrće se u petak na odgovor koji je Vladimir Putin dao na temu Staljina u kojem je, zaključuje ovaj list, odao počast dostignućima čovjeka koji je milijune ljudi poslao u smrt.
- Očigledno je da je zemlja pod Staljinovom vlašću napredovala od poljoprivredne do industrijske. Činjenica je i da smo dobili Drugi svjetski rat. Sigurno da postoje pozitivne strane Staljinove vladavine, ali je činjenica i da je bilo represije od koje su stradali milijuni naših sunarodnjaka - rekao je Putin.
Times navodi da pitanje Staljina i njegove povijesne uloge postaje sve aktualnije kako se bliži obilježavanje 65. godišnjice sovjetske pobjede u Drugome svjetskom ratu.
Kremlj tvrdi da Rusi, kao nasljednici onih koji su izvojevali veliku pobjedu, treba na to da budu ponosni, a ne da se izvinjavaju dok im istovremeno, piše u "Timesu", dopušta da slobodno izbjegavaju temu mračne prošlosti koju su im u nasljeđe ostavili komunisti.
Takav scenarij će uspjeti samo ako - prema zamisli Kremlja, pretpostavlja list, Staljin bude viđen kao ratni vođa koji je spasio naciju, a ne i kao tiranin koji je pobio milijune.
(FENA, DEPO/tg)
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

2010

Počalji  Lune taj 30/12/2009, 19:37

KOMUNISTI SRBIJE
CENTRALNI KOMITET
PARTIJA KOMUNISTI SRBIJE,
GRAĐANIMA REPUBLIKE SRBIJE,

ŽELI USPEŠNU I SREĆNU NOVU 2010 GODINU
Danas stanje u svetu karakterišu: ekonomska i finansijska kriza, enormna nezaposlenost, pad životnog standarda, socijalno raslojavanje, eksploatacija i pljačka siromašnih od strane bogatih i razvijenih, ugrožavanje slobode naroda i nezavisnosti država, falsifikovanje istorije izjednačavanjem komunizma i fašizma, približavanje ekološkoj katastrofi, porast nasilja, upotreba droge i razni drugi oblici društvene patologije. Sve su to neoborivi dokazi apokaliptičke prirode liberalnog kapitalizma, a stanje u našoj zemlji samo je još jedan od krunskih dokaza o tome.

Neka 2010 godina bude obeležena naporima miroljubivih i progresivnih snaga čovečanstva, predvođenih ujedinjenom komunističko-radničkom levicom, u borbi protiv svih oblika neslobode i porobljavanja, eksploatacije, nepravde, nejednakosti i neravnopravnosti. Istovremeno, neka jačaju snage mira i ravnopravne međunarodne saradnje, klasne solidarnosti i izgradnje međunarodne zajednice sa socijalnim likom!NEKA TRIJUMFUJU MIR, SLOBODA, IDEJE SOCIJALIZMA I KOMUNIZMA !Beograd, 29. Decembra. 2009 godine.

Predsednik CK KS Svetozar Markanović s.r.
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Kaki smo taki smo svoji smo bez *gvozdene zavese*

Počalji  Lune taj 6/1/2010, 16:36

avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

*priopcenje* simpatizera ili clana NKPJ

Počalji  Lune taj 12/1/2010, 00:40

KOMUNISTICKA PARTIJA SRBIJE JOSIP BROZ
Postod istok » 11 Jan 2010 23:09
USTASA DA POZIVA NA UJEDINJENJA Laughing Laughing Laughing

(PECAT MAGAZIN FORUM)
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

li sve ima svoje objasnjenje

Počalji  Lune taj 12/1/2010, 14:44

*Profesor dr Boris Anatoljevič Starkov, šef katedre za dvadeseti vek na Univerzitetu u Peterburgu, koji je u vreme Gorbačova bio član komisije za rehabilitaciju CK SSSR-a, i koji već desetak godina radi na sistematizaciji i pripremi arhiva tajnih sovjetskih službi za publikovanje, otkrio je dokumenta koja dokazuju da je Draža Mihailović bio saradnik vojne sovjetske obaveštajne službe. Ta dokumenta će, po svemu sudeći, biti veliki izazov i za naše istraživače jer na jedan drugačiji način objašnjavaju razvoj događaja u Jugoslaviji i Srbiji, neposredno pred početak ali i u toku Drugog svetskog rata.*

*mali to nekakve veze sa tajnim zaverama o kojima se i danas cuti..Paveelic -Zapadu, Mihailovic-Istoku. Po principu o podli uticajnih sfera u Jugoslaviji ispisanih na komadu papira od strane Cercila i Staljina u Jalti? Nije li onda tacno da jee Draza Mihailovic umro u Moskvi? Nekako u isto vrem ubijen Pavelic*. Shocked Cool
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Privodi se kraju..

Počalji  Lune taj 16/1/2010, 14:33

Cercil dobija RSK, Staljin dobija Metohiju....(Stojadinovic-Pavelic)...ativisti na terenu u Srbiji deluju..
*Savezni ministar za informisanje Goran Matic rekao je danas da je Milivoje Gutovic, atentator na predsednika Izvrsnog veca Vojvodine Boska Perosevica, simpatizer Srpskog pokreta obnove i aktivista "Otpora", kao i da to ubistvo nije bilo "individualni cin manijaka nego organizovano ubistvo koje iza sebe ima idejnu i politicku pozadinu". Matic je na konferenciji za novinare ocenio da je Perosevicevo ubistvo jedno u nizu likvidacija po uzoru na Crvene brigade, ciji je cilj onemogucavanje SRJ "da siri iskru slobode i novog odnosa prema fasizmu, koji se uspostavlja kroz novi svetski poredak". On je za "destabilizaciju SRJ iznutra" optuzio "pojedine politicke partije", "manji deo parlamentarne opozicije", "clanove 'Otpora'", "instrumentalizovane kriminalce" i "deo medija koji rade za strane sluzbe". Matic je rekao da "Otpor" nije registrovana organizacija u SRJ, da ce ubuduce "biti tretiran u skladu sa zakonom" i dodao da je "proslo vreme egzibicija na ulicama". Na pitanje novinara da li to znaci da ce protiv aktivista "Otpora", ukoliko se pojave na sutrasnjem mitingu, biti preduzete zakonske mere, Matic je odgovorio: "Tacno".

Aktivista Otpora Vladimir Jesic demantovao je danas u izjavi za Radio 021 da je atentator Boska Perosevica Milivoj Gutovic clan tog pokreta. On kaze da policija, od momenta objavljivanja ove informacije, dolazi ispred stanova otporasa i da ih trazi. Po njegovim recima, Otpor je evakuisao svoje prostorije.

Policija je jutros oko 4:30 privela novinara Radija 021 Dragana Gmizica. Jedan uniformisan i tri policajca u civilu raspitivalo se da li je clan pokreta "Otpor" i sta je radio tokom jucerasnjeg dana. Nakon informativnog razgovora u policiji Gmizic je pusten oko 7:15.

Policija je rano jutros privela i predsednika Kluba mladih Srpskog pokreta obnove Novog Sada Vladimira Jelica. Jelic je u izjavi nasem radiju rekao da je policija jutros oko 4:00 casa upala u njegovu kucu, nakon cega je on priveden u policijsku stanicu. "U policiji su me pitali gde sam bio u vreme ubistva Boska Perosevica", kaze Jelic. Nakon sto je rekao da je bio na Ravnoj gori, inspektor mu je postavljao pitanja o lokalnoj politici, medjustranackim odnosima u lokalnoj vlasti i u vezi sa pokretom "Otpor". Jelic je iz policije pusten oko 7 casova ujutru.

Studentski pokret "Otpor" saopstio je da je policija u Backoj Palanci nocas u 4 sata privela Milana Djilasa, takodje aktivistu "Otpora", koji je u policijskoj stanici zadrzan do 10:30. Policija je, kako se navodi, provalila u stan Djilasovih roditelja i "ostetila ulazna, dvorisna i kucna vrata".

Aktivista "Otpora" Vlada Pavlov koji je oko 15 sati priveden u policijsku stanicu na informativni razgovor, pusten je nakon dva sata. Kako saznajemo policija je trazila i jos nekoliko aktivista novosadskog "Otpora", ali ih nisu zatekli u stanovima.

Aktivistu Otpora i clana Demokratske stranke Slavka Celapa iz Titela policija je privela nocas oko 2:30. Po njegovim recima, kada je priveden, receno mu je da mora da ostane u policiji do pola sedam ujutru. Kada je trazio da mu izdaju potvrdu o ulasku u stan i privodjenju, receno mu je da on nije ni bio u policiji, vec da je spavao.

Danas je priveden i clan Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu Radomir Jelic. Kako se navodi u saopstenju Demokratske stranke, pripadnici MUP-a upali su u kucu njegovih roditelja u Beceju i zatim ga priveli.

Policija je rano jutros pretresla kucu predsednika opstinskog odbora Demokratske stranke (DS) u Odzacima Radise Milica, rekli su agenciji Beta clanovi njegove porodice. Pretres je poceo oko tri casa izjutra, a policajci su kucu napustili oko cetiri sata, rekla je Ljiljana Milic. Ona je dodala da njen suprug nije bio u kuci u vreme pretresa i da je i dalje na putu. "Jutros oko tri casa u nasu kucu uslo je 20-tak policajaca, trazeci da izvrse pretres. Trazila sam im nalog, ali su oni pokazali prazan formular sa pecatom na poslednjoj strani i bez potpisa", rekla je Ljiljana Milic. Policajci su, dodala je ona, rekli da traze neprijavljeno oruzje. Ljiljana Milic je rekla da su policajci pretresli celu kucu i da su nasli partijski materijal koji je njen suprug svojevremeno doneo iz Beograda.

Novosadski ogranak Narodnog pokreta "Otpor najostrije" osudjuje nocasnje privodjenje dvojice njihovih aktivista Slavka Celapa i Milana Djilasa, novinara Radija 021 Dragana Gmizica i clana SPO Vladimira Jelica. Zbog dogadjaja tokom poslednjih nekoliko dana, pokret Otpor u Novom Sadu je pokrenuo inicijativu za formiranje Kriznog staba. U saopstenuju novosadskog "Otpora" navodi da je sastanak povodom toga zakazan za utorak 16. maja u prostorijama tog pokreta. Na sastanak su pozvani predstavnici svih politickih stranka, kao i nekoliko nevladinih organizacija.

Predsednik Izvrsnog veca Vojvodine Bosko Perosevic bice sahranjen sutra na Novom groblju u Novom Sadu u 17:30, saopstio je pokrajinski sekretarijat za informacije. Poslednju postu mr Bosku Perosevicu gradjani mogu odati u mimohodu pored odra, u Centralnom holu IV Vojvodine, sutra u vremenu od 11 do 14 sati. Komemorativni skup povodom tragicne smrti predsednika pokrajinskog Izvrsnog veca, bice odrzana sutra u 10 sati u velikoj sali Skupstine Vojvodine. Na skupu ce prisustvovati poslanici Skupstine Vojvodine i clanovi IV funkcioneri i clanovi SPS-a u Vojvodini, postovaoci i prijatelji.

Potpredsednik Izvrsnog veca Vojvodine Damnjan Radenkovic izjavio je danas da je jucerasnji atentat na predsednika Izvrsnog veca Vojvodine i visokog funkcionera Socijalisticke partije Srbije Boska Perosevica "izvela ruka vodjena od strane neprijatelja nase drzave". "Bio je to hitac u sistem trajnih vrednosti koje je Bosko Perosevic simbolizovao. To ovom zlocinu daje apsolutno politicku konotaciju i neizbezno ga povezuje sa politikom kreiranom spolja i povezanom sa onim snagama u zemlji ciji je zadatak da destabilizuju Srbiju i SRJ", rekao je Radenkovic na komemoraciji Bosku Perosevicu u Izvrsnom vecu Vojvodine. On je ocenio da je cilj "te monstruozne sprege" da narusi "najdragoceniju vrednost - zivot u Novom Sadu u kome nikome nije tesno i u kome sve etnicke zajednice potpuno potvrdjuju sebe i do kraja ostvaruju pun nacionalni identitet". Radenkovic je kazao da je pucanj u Prosevica pokusaj da se "umesto stvaralastva poseje smrt", i da se "kroz destabilizaciju multietnicke, multikulturalne i multikonfesionalne Vojvodine, destabilizuje cela Srbija i Jugoslavija". "Najenergicnije zahtevamo da se rasvetli pozadina i sve okolnosti ovog zlocinackog cina i da se zlocinci kazne", naveo je Radenkovic.
U Palati Federacije u Beogradu danas je u prisustvu najvisih zvanicnika Srbije i SR Jugoslavije odrzana komemoracija juce ubijenom predsedniku Izvrsnog veca Vojvodine i visokom funkicioneru Socijalisticke partije Srbije (SPS) Bosku Perosevicu. Komemoraciji su prisustvovali predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic, njegova supruga, predsednica Direkcije Jugoslovenske levice (JUL) Mirjana Markovic, predsednik Srbije Milan Milutinovic i brojni drugi visoki zvanicnici republike i federacije. Generalni sekretar Socijalisticke partije Srbije (SPS) Gorica Gajevic ocenila je ubistvo predsednika Izvrsnog veca Vojvodine Boska Perosevica kao akt terorizma i kao "hitac u sve nas", "uperen protiv naseg naroda i drzave, protiv svih koji se suprotstavljaju hegemonizmu, fasizmu, izdaji i haosu". Generalni sekretar SPS-a rekla je da "sacica izdajnika i kriminalaca, fasistickih jurisnika NATO stranaka, zvali se oni 'Otpor' ili nekako drugacije, nisu nista do obicni placenici NATO agresora, sa kojima ce se Srbija obracunati kao sto se obracunala sa svakim drugim zlom". "Nas drug Bosko Perosevic je takvom herojskom i prkosnom otporu svojim radom i zalaganjem, svojim zivotom davao i licni doprinos", kazala je Gajevic i dodala da je ubica Perosevica sprecio da nakon posete Novosadskom sajmu, obidje radove na zavrsetku izgradnje mosta preko Dunava u Novom Sadu "cijoj je izgradnji izuzetno bio predan". Komemoraciji su, pored drugih, prisustvovali i srpski premijer Mirko Marjanovic, nacelnik Generalstaba Vojske Jugoslavije general-pukovnik Nebojsa Pavkovic, predsednik Skupstine Srbije Dragan Tomic, potpredsednik Savezne vlade Nikola Sainovic, ministri unutrasnjih i inostranih poslova Vlajko Stojiljkovic i Zivadin Jovanovic i predsednik JUL Ljubisa Ristic.
Vanredna sednica Izvrsnog veca Vojvodine odrzana je juce, nakon ubistva predsednika Boska Perosevica. Na sednici je najostrije osudjen ovaj cin. Kako se kaze u saopstenju, Perosevic je osam godina uspesno obavljao posao predsednika pokrajinske vlade i dao nemerljiv doprino*
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  CrveniVuk taj 20/6/2010, 09:58


CrveniVuk

Broj poruka : 24
Godina : 40
Datum upisa : 12.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  milos2511 taj 3/2/2011, 02:23

Pozdrav, drugovi!
Mislim da bi prvo svi mi koji delimo zajednicke ideje i vrednosti, a za koje se ovde zalazemo, trebalo da se okupimo u jedan jedinstven pokret, ili organizaciju, ili udruzenje, ili politicku stranku. Nije važno kako bismo to nazvali, ali je vazno da se pre svega udruzimo. Tako bismo mogli da stupimo i u neposredni kontakt radi boljeg organizovanja, dogovaranja i odlucivanja. Odluke bi trebalo da donosimo konsenzusom, tj. na najvecoj medjusobnoj saglasnosti unutar te nase grupe. Znaci, ne “vladavinom vecine”, jer to je nista drugo nego obican teror vecine nad manjinom i jedan burzoaski model demokratije. Treba da nadjemo nacin da izadjemo u susret svacijoj ideji, da postujemo svaciji stav, da pokusamo da razumemo misljenje svakog naseg druga, pa da onda zajedno nadjemo neko kompromisno resenje. Tako bi svi nasi ciljevi, ideje, programi, odluke bile zaista zajednicke, i ne bi se moglo desiti da se clanstvo osipa zbog pojave frakcija. Prvi zadatak bi nam bio da se dogovorimo o nekom svom programu, ideologiji, ciljevima. Naravno, konsenzusom. Tako bismo, kao prvo, znali koliko nas ima i za kakve smo akcije, prema tome, sposobni. Onda bismo se dogovorili da li zelimo da nase udruzenje bude javno, tj. registrovano, ili ilegalno, kako neki drugovi predlazu. A onda bismo se dogovorili i o tim nasim zajednickim ciljevima, odnosno sta je to sto svi mi zelimo i kako da to ostvarimo.
Sve ovo predlazem zato sto je mnogo sajtova, foruma, politickih partija, udruzenja, pokreta, grupa i grupica ljudi sa slicnim i veoma bliskim stavovima i idejama, ali medju njima postoje odredjene razlike koje su, na zalost, dovoljne da oni budu razjedinjeni, sto samo koristi zajednickom neprijatelju. Tako ce neko za sebe reci da je komunista, neko ce reci da je socijalista, neko ce se nazivati pristalicom levicarskih ideja, i to ce biti osnova za podelu i "nepremostivu" razliku. Da ne pominjem tek da se neki drugovi, još i danas, dele na staljiniste i titoiste. Dalje, prisutna je uzasno velika podela na one koji su za obnovu Jugoslavije i one koji smatraju da drzave treba da ostanu podeljene, nezavisne i suverene kao sto su trenutno, ali da u njima treba da vlada socijalna pravda, a da na vlasti budu levicarske partije. Dakle, postoji i ta podela: za ili protiv Jugoslavije! Tako postoje ljudi koji su "Srbo-komunisti" npr. Onda se oni koji su za obnovu Jugoslavije (tj. stvaranje III Jugoslavije) spore oko toga kako ta nova drzava treba da bude drustveno i drzavno uredjena, da li identicno kao SFRJ ili sa nekim, manjim ili većim, razlikama od nekadašnje Juge. Onda, da li biti za visepartijski sistem, jednopartijski sistem ili cak neki, revolucionarno novi, bespartijski sistem. Pored toga, postoji veliki broj minijaturnih partija i pokreta koji svojom brojnošću i, cesto nevaznim, razlikama u programima, samo razjedinjuju ljude koji su inace jako bliskih ideja, i time samo smanjuju sansu da se nesto konkretno promeni. Sad je, na primer, aktuelno da li su ljudi za ili protiv Joške Broza koji pokusava da objedini sve te levicarske stranke. I onda covek ne zna gde ce i s kim ce. A bar mi treba da znamo koliko podele mogu da budu opasne.
Molim vas, drugovi, hajde da budemo jedinstveni, da pristanemo na najsiri moguci konsenzus, da stanemo u jedinstveni front i da se zajedno odupremo ovim naciolalisticko-sovinisticko-imperijalisticko-burzoaskim snagama. Vidite da se naciolisti, sovinisti, burzuji, monarhisti, desnicari, naci-fasisti sve vise konsoliduju. Sto je najgore, mnoge od tih partija svojom navodnom borbom za prava radnika, seljaka, raznih manjinskih grupa i socijalno ugrozenih, medju tim ljudima, koji su i najvise ugrozeni njhovom dosadasnjom politikom, pronalaze svoje glasace sad kad su “svi isti”.
Ja se izjasnjavam kao komunista, marksista, Jugosloven, postovalac sam lika i dela druga Tita, podrzavam ideju Jugoslovenstva i obnovu Jugoslavije. Nisam nikada bio clan ni jedne partije. Da postoji jedna, jedina i jedinstvena Komunisticka Partija Jugoslavije, kao ona iz perioda pre II svetskog rata, sigurno bih odavno vec podneo molbu za clanstvo. A ovako, samo vas gledam...
Drugarski pozdrav!

milos2511

Broj poruka : 1
Datum upisa : 03.02.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Komunisticka partija

Počalji  mirotvorac taj 8/2/2011, 17:32

Upravo je juce, 7. februara 2011. godine registrovana Komunisticka partija, na celu sa Joskom Brozom. To je sada jedina legitimna komunisticka partija u Srbiji, koja je uspela da se, uprkos veoma rigoroznim propisima o registraciji politickih stranaka, ipak registruje.
Mozda Program i Statut KP nisu bas svakom po volji. Mozda ni kadrovi u rukovodstvu nisu bas najbolji. Medjutim, sve je to podlozno promeni. Vazno je da postoji bar jedna komunisticka partija i smatram da bi svi komunisti masovno trebalo da joj se prikljucuju, jer se Program, Statut i kadrovi mogu jedino promeniti ako u partiju udje sto vise ljudi, pa onda ti ljudi pokrenu i sprovedu postupak za promene.
Ovako, ako se i dalje budemo bavili analizama ko je kakav, ko je bolji, a ko losiji itd. to nas nigde nece odvesti.
I nemojte sada da krenete za komentarima tipa ,,Joska je ovakav, Joska je onakav", ,,Program im nije komunisticki, vec revizionosticki", ,,Njih ni jedna inostrana KP ne priznaje" itd. Od tih prica nema korsti.
Kakava god da je, ta partija je uspela da se registruje. Nas ne treba da interesije ni na koji se nacin registrovalo, ni ko su bili potpisnici izjava, niti bilo sta drugo. Ta partija je predala 10.410 validnih potpisa. Podjimo od predpostavke da toliki broj ljudi podrzava KP onakvu, kakava je sada. Hajde da se uclani jos 20.000 - 30.000 novih clanova, koji imaju drugacije stavove, pa neka menjaju i samu partiju. To je nnogo bolje, od ovih dugogodisnjih rasprava i svadja izmedju komunista.

mirotvorac

Broj poruka : 27
Datum upisa : 19.12.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Rade Končar taj 4/3/2011, 04:20


Postovani druze,

Grupacija kojoj je na celu Joska Broz nije komunisticka organizacija bez obzira sto ima komunisticki predznak u imenu. Da bi se neka organizacija smatrala komunistickom ona mora da ima komunisticki program a joskisti to nemaju. Lider te grupacije Joska Broz prihvata reakcionarni proces privatizacije, zalaze se za ulazak Srbije u Evropsku uniju, tvrdi da danas u kapitalistickoj Srbiji ima vise socijalizma nego u periodu SFRJ i zeli da pomiri borce za slobodu partizane i kvislinge cetnike. Joska Broz nije u sukobu sa kapitalistickom ideologijom i cetnickom orijentacijom i takav covek se nikako ne moze zvati komunistom. Joskina grupacija predstavlja upravo onakvu organizaciju kakvu burzoazija zeli, organizaciju laznih komunista koja bi okupljala iskrene komuniste a koja bi se zalagala za iste one vrednosti za koje se zalazu kapitalisti. To je tipicna laz i prevara. Upravo zbog toga, sto je samo takva organizacija uspela da se registruje, a svi se mozemo zapitati kako to da je ona koja prica kapitalisticku pricu uspela a istinski marksisti -lenjinisti to zasad jos uvek nisu uspeli, zadatak istinskih komunista je da je demaskiraju i upozore simpatizere komunizma da je rec o podvali. Prica o preuzimanju joskisticke organizacije iznutra kako ti predlazes druze je utopisticka. Joskisti se ne bore za proletarijat vec za svoje interese i to sto predlazes zbog toga i jos niza stvari vezanih za neznanje i nesposobnost rukovodeceg kadra Joskine grupacije nikada ne bi moglo da se ostvari. Lenjin je govorio, da bi se komunisti ujedinili prvo mora da se razdvoje od onih koji su lazni komunisti i koji rade za interese klasnog neprijatelja. Upravo su takvi joskisti, posten komunista nema tamo sta da trazi, i to otvoreno treba reci. Ujedinjenje komunista je dijalekticka stvar i moze se ostvariti samo na bazi marksizma - lenjinizma a jedini koji zastupaju takvu liniju u Srbiji i na prostoru bivse SFRJ, nase socijalisticke otadzbine su predstavnici NKPJ/SKOJ.


mirotvorac ::Upravo je juce, 7. februara 2011. godine registrovana Komunisticka partija, na celu sa Joskom Brozom. To je sada jedina legitimna komunisticka partija u Srbiji, koja je uspela da se, uprkos veoma rigoroznim propisima o registraciji politickih stranaka, ipak registruje.
Mozda Program i Statut KP nisu bas svakom po volji. Mozda ni kadrovi u rukovodstvu nisu bas najbolji. Medjutim, sve je to podlozno promeni. Vazno je da postoji bar jedna komunisticka partija i smatram da bi svi komunisti masovno trebalo da joj se prikljucuju, jer se Program, Statut i kadrovi mogu jedino promeniti ako u partiju udje sto vise ljudi, pa onda ti ljudi pokrenu i sprovedu postupak za promene.
Ovako, ako se i dalje budemo bavili analizama ko je kakav, ko je bolji, a ko losiji itd. to nas nigde nece odvesti.
I nemojte sada da krenete za komentarima tipa ,,Joska je ovakav, Joska je onakav", ,,Program im nije komunisticki, vec revizionosticki", ,,Njih ni jedna inostrana KP ne priznaje" itd. Od tih prica nema korsti.
Kakava god da je, ta partija je uspela da se registruje. Nas ne treba da interesije ni na koji se nacin registrovalo, ni ko su bili potpisnici izjava, niti bilo sta drugo. Ta partija je predala 10.410 validnih potpisa. Podjimo od predpostavke da toliki broj ljudi podrzava KP onakvu, kakava je sada. Hajde da se uclani jos 20.000 - 30.000 novih clanova, koji imaju drugacije stavove, pa neka menjaju i samu partiju. To je nnogo bolje, od ovih dugogodisnjih rasprava i svadja izmedju komunista.

Rade Končar

Broj poruka : 4
Datum upisa : 01.01.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Joškisti

Počalji  mirotvorac taj 6/3/2011, 06:15

Rade Končar ::
Postovani druze,

Grupacija kojoj je na celu Joska Broz nije komunisticka organizacija bez obzira sto ima komunisticki predznak u imenu. Da bi se neka organizacija smatrala komunistickom ona mora da ima komunisticki program a joskisti to nemaju. Lider te grupacije Joska Broz prihvata reakcionarni proces privatizacije, zalaze se za ulazak Srbije u Evropsku uniju, tvrdi da danas u kapitalistickoj Srbiji ima vise socijalizma nego u periodu SFRJ i zeli da pomiri borce za slobodu partizane i kvislinge cetnike. Joska Broz nije u sukobu sa kapitalistickom ideologijom i cetnickom orijentacijom i takav covek se nikako ne moze zvati komunistom. Joskina grupacija predstavlja upravo onakvu organizaciju kakvu burzoazija zeli, organizaciju laznih komunista koja bi okupljala iskrene komuniste a koja bi se zalagala za iste one vrednosti za koje se zalazu kapitalisti. To je tipicna laz i prevara. Upravo zbog toga, sto je samo takva organizacija uspela da se registruje, a svi se mozemo zapitati kako to da je ona koja prica kapitalisticku pricu uspela a istinski marksisti -lenjinisti to zasad jos uvek nisu uspeli, zadatak istinskih komunista je da je demaskiraju i upozore simpatizere komunizma da je rec o podvali. Prica o preuzimanju joskisticke organizacije iznutra kako ti predlazes druze je utopisticka. Joskisti se ne bore za proletarijat vec za svoje interese i to sto predlazes zbog toga i jos niza stvari vezanih za neznanje i nesposobnost rukovodeceg kadra Joskine grupacije nikada ne bi moglo da se ostvari. Lenjin je govorio, da bi se komunisti ujedinili prvo mora da se razdvoje od onih koji su lazni komunisti i koji rade za interese klasnog neprijatelja. Upravo su takvi joskisti, posten komunista nema tamo sta da trazi, i to otvoreno treba reci. Ujedinjenje komunista je dijalekticka stvar i moze se ostvariti samo na bazi marksizma - lenjinizma a jedini koji zastupaju takvu liniju u Srbiji i na prostoru bivse SFRJ, nase socijalisticke otadzbine su predstavnici NKPJ/SKOJ.

Slažem se u potpunosti sa svim što je ovde navedeno. Joškina KP zaista nije komunistička ni po čemu, osim po nazivu.
Poslednjih godina, kada je bilo dosta partija i organizacija sa komunističkim predznakom, većini ljudi je zaista bilo teško da se snađe i shvati ko su zapravo ,,pravi komunisti". Tome je doprinela medijska blokada komunista s jedne strane i tvrdnje čelnika svake od tih partija, organizacija, grupacija itd. da su upravo oni pravi, s druge strane.
Dao sam izjavu za preregistraciju NKPJ, koja, na žalost, nije uspela. Daću i izjavu za ponovnu registraciju NKPJ, jer je zaista smatram jedinom autentičnom marksističko-lenjinističkom partijom kod nas. Svidja mi se što NKPJ ima i veoma aktivan podmladak -SKOJ, koji nastavlja najsvetlije tradicije nekadašnjeg SKOJ-a, omladinske organizacije od izutetne važnosti u NOB-u, kao i periodu delovanja mladih komunista od 1919. godine do početka NOB-a u Jugoslaviji.
Voleo bih da znam da li je NKPJ počela sa sakupljanjem izjava za ponovnu registraciju i ako jeste, koliko je izjava do sada prikupljeno?
Nadam se da na ovom forumu ima nekog ko će znati da mi odgovori na ovo pitanje.

mirotvorac

Broj poruka : 27
Datum upisa : 19.12.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Rade Končar taj 6/3/2011, 06:27Nova komunisticka partija Jugoslavije skuplja potpise za preregistraciju. Koliko je potpisa skupljeno je informacija koja se u ovom trenutku ne saopstava u javnosti da bi se izbegle bilo kakve spekulacije.mirotvorac ::
Rade Končar ::
Postovani druze,

Grupacija kojoj je na celu Joska Broz nije komunisticka organizacija bez obzira sto ima komunisticki predznak u imenu. Da bi se neka organizacija smatrala komunistickom ona mora da ima komunisticki program a joskisti to nemaju. Lider te grupacije Joska Broz prihvata reakcionarni proces privatizacije, zalaze se za ulazak Srbije u Evropsku uniju, tvrdi da danas u kapitalistickoj Srbiji ima vise socijalizma nego u periodu SFRJ i zeli da pomiri borce za slobodu partizane i kvislinge cetnike. Joska Broz nije u sukobu sa kapitalistickom ideologijom i cetnickom orijentacijom i takav covek se nikako ne moze zvati komunistom. Joskina grupacija predstavlja upravo onakvu organizaciju kakvu burzoazija zeli, organizaciju laznih komunista koja bi okupljala iskrene komuniste a koja bi se zalagala za iste one vrednosti za koje se zalazu kapitalisti. To je tipicna laz i prevara. Upravo zbog toga, sto je samo takva organizacija uspela da se registruje, a svi se mozemo zapitati kako to da je ona koja prica kapitalisticku pricu uspela a istinski marksisti -lenjinisti to zasad jos uvek nisu uspeli, zadatak istinskih komunista je da je demaskiraju i upozore simpatizere komunizma da je rec o podvali. Prica o preuzimanju joskisticke organizacije iznutra kako ti predlazes druze je utopisticka. Joskisti se ne bore za proletarijat vec za svoje interese i to sto predlazes zbog toga i jos niza stvari vezanih za neznanje i nesposobnost rukovodeceg kadra Joskine grupacije nikada ne bi moglo da se ostvari. Lenjin je govorio, da bi se komunisti ujedinili prvo mora da se razdvoje od onih koji su lazni komunisti i koji rade za interese klasnog neprijatelja. Upravo su takvi joskisti, posten komunista nema tamo sta da trazi, i to otvoreno treba reci. Ujedinjenje komunista je dijalekticka stvar i moze se ostvariti samo na bazi marksizma - lenjinizma a jedini koji zastupaju takvu liniju u Srbiji i na prostoru bivse SFRJ, nase socijalisticke otadzbine su predstavnici NKPJ/SKOJ.

Slažem se u potpunosti sa svim što je ovde navedeno. Joškina KP zaista nije komunistička ni po čemu, osim po nazivu.
Poslednjih godina, kada je bilo dosta partija i organizacija sa komunističkim predznakom, većini ljudi je zaista bilo teško da se snađe i shvati ko su zapravo ,,pravi komunisti". Tome je doprinela medijska blokada komunista s jedne strane i tvrdnje čelnika svake od tih partija, organizacija, grupacija itd. da su upravo oni pravi, s druge strane.
Dao sam izjavu za preregistraciju NKPJ, koja, na žalost, nije uspela. Daću i izjavu za ponovnu registraciju NKPJ, jer je zaista smatram jedinom autentičnom marksističko-lenjinističkom partijom kod nas. Svidja mi se što NKPJ ima i veoma aktivan podmladak -SKOJ, koji nastavlja najsvetlije tradicije nekadašnjeg SKOJ-a, omladinske organizacije od izutetne važnosti u NOB-u, kao i periodu delovanja mladih komunista od 1919. godine do početka NOB-a u Jugoslaviji.
Voleo bih da znam da li je NKPJ počela sa sakupljanjem izjava za ponovnu registraciju i ako jeste, koliko je izjava do sada prikupljeno?
Nadam se da na ovom forumu ima nekog ko će znati da mi odgovori na ovo pitanje.

Rade Končar

Broj poruka : 4
Datum upisa : 01.01.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Stella Rossa taj 17/3/2011, 16:55

Zdravo drugovi,

zelim vam uspjeh u daljnjoj borbi!

Sto se tice vaseg odnosa prema Titu on je apsolutno ispravan - ipak bez obzira na sve kritike i lutanja njegov doprinos u organizaciji i vodjenju antifasisticke NOB-e je bio ogroman a to je zapravo bio i jedan od najvecih razloga njegove popularnosti u narodu. Mislim da tu treba biti veoma jasan i precizan - razgraniciti njegov doprinos za NOB-u i adekvatno ga vrednovati ali i ukazati na to da je skrenuo sa puta izgradnje istinskog socijalizma. Treba se, po mom misljenju, kloniti nekih prejakih rijeci - nema potrebe ici u subjektivizam a mozda to neke ljude koji gaje simpatije prema vama zbunjuje. Da se razumijemo - nisam taj (mislim zbunjeni)! Laughing Meni je vasa kritika Tita vrlo jasna, ona je vrlo principijelna i utemeljena. Drugovi, moram da vam izrazim priznanje za visok nivo revolucionarne svijesti, teoretske naobrazbe i izvrsnog materijalistickog pristupa u analizama.

Stella Rossa

Broj poruka : 12
Datum upisa : 17.03.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  mirotvorac taj 18/3/2011, 03:00

Slazem se sa prethodnim komentarom.
Kriticki odnos prema Titu je ispravan, ali to ne treba potencirati, jer velika vecina ljudi nije ideoloski potkovana, da bi to mogli razumeti. Tito je ipak omogucio gradjanima bivse Jugoslavije da zive lepo, u miru i blagostanju. Mnogima je upravo Tito glavna asocijacija za komuniste. On je upseo da, uprkos greskama koje je pravio, ipak bude, po misljenju mnogih, najuspesniji vladar u nasoj istoriji. Stoga ne treba zbunjivate ljude kritikama Tita, jer to samoj NKPJ moze naneti samo stete, a nikako koristi. Potrebno je da najsiri slojevi stanovnistva prihvate NKPJ kao partiju u kojoj ce prepoznari snagu koja se bori za oslobodnjenje drzave i drustva od kapitalistickih stega, ondnosno za upostavljanje drustva vlasti radnicke klase - socijalizma.
NKPJ ima svoj program i treba potencirati vrednosti koje se nalaze u njemu, a stavove o Titu, Staljinu i ostalim licnostima iz komunisticke istorije ostaviti za neke strucne unutarpartijke diskusije.

mirotvorac

Broj poruka : 27
Datum upisa : 19.12.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Stella Rossa taj 18/3/2011, 08:19

Sto se tice saradnje partija i organizacija sa komunistickim predznakom svakako da se niko razuman ne protivi oblicima saradnje komunistickih (zasada ja tu programski vidim samo NKPJ), socijaldemokratskih i antimperijalisticki orijentiranih gradjanskih stranaka. Kolikoi sam uspio da ispratim program KS ili partije Joske Broza to su, iako komunisticke po nazivu, ipak partije socijaldemokratske, lijeve socijaldemokratske orijentacije - to se vidi iz njihovog programa i odnosa prema vlasnistvu nad sredstvima proizvodnje preciznije privatnom vlasnistvu. NKPJ kao partija programski utemeljena i profilisana na marksisticko-lenjinistickom ucenju ne moze da se "stapa" sa socijaldemokratskim partijama makar one i nosile komunisticki predznak i istupale po mnogim pitanjima sa veoma progresivnih pozicija. Svastarenje vodi ka razvodnjavanju a komunisticka partija marksisticko-lenjinisticke orijentacije duzna je prema sebi i radnickoj klasi da sipa cisto vino u case, makar ono bilo i kiselo. Put do socijalizma tj. revolucija nije majska setnja ili izlet na Kosmaj - to je put pun iskusenja svake vrste i on po zakonitosti kapitalizma ne prolazi bez nasilja i represije. Ili je neko mozda nekad cuo za neku komunisticku narancastu (plisanu) revoluciju?!
To sve ne zvuci lijepo ali mora se biti svjestan da je kapital, prije svega korporativni, razvio niz repreivnih mehanizama u cilju obrane i promocije svojih interesa. Ne radi se tu samo o vojnom faktoru vec i o sredstvima politickih pritisaka, ucjenjivanja i potkupljivanja politicko-privrednih elita, podjarivanje etnickih sukoba itd. Imperijalistima tj. predstavnicima najkrupnijeg kapitala puna su usta ljudskih prava i sloboda ali kad se radi o njihovom interesu tj. profitu tu maska demokracije pada i prelazi se na represiju. U sustini odnosa u kapitalistickom drustvu nema mjesta vrijednostima kao sto su demokracija i ravnopravnost zato sto manjina upravlja vecinom, drzi u ruci sredstva sile da bi mogla ocuvati svoju monopolnu poziciju, narodski receno velika riba jede malu. Socijaldemokrati smatraju da se kapitalizam moze popraviti i uljepsavati a to je po njegovoj unutrasnjoj zakonitosti nemoguce: kapitalizam nuzno, po svojim unutrasnjim zakonima djelovanja, pribjegava mekoj ili tvrdoj represiji a u svovjoj najbeskrupuloznijoj fazi vodi u rat. Da li je to zaista tako, pitace dobronamjerno celjade. Ne treba ici jako daleko, dovoljno je obnoviti lekciju o 2 svjetska krvoprolica koja su se u proslom vijeku zbila...
Istinski demokratsko drustvo je samo socijalisticko drustvo u kome su zadovoljene ljudske - materijalne i duhovne - potrebe vecine, drustvo u kome nema eksploatacije tudjeg rada. Kapitalizam, pogotovo monopolni, se ne moze popravljati. To je zabluda koju kapital jako rado koristi u cilju paralize borbe radnickog pokreta u skladu sa devizom "Bolje vrabac u ruci, nego golub na grani".


Stella Rossa

Broj poruka : 12
Datum upisa : 17.03.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Partija rada

Počalji  Stella Rossa taj 18/3/2011, 10:45

Interesantna politicka pojava u Srbiji Je PR. Citajuci njihov program i deklaracije nisam se mogao oteti utisku lijevog radikalizma u njihovom nastupu. Udri po repu, udri po kandzama, udri gdje stignes, nema potrebe da se anlizira mozak i previse ulazi u analizu kad je sve jasno! Udri po srpskim nacionalistima (iako su antimperijalisti), podrzi separatiste iako ih imperijalisti podrzavaju zbog svojih interesa! Shocked Ovakva konfuzija tipicna je za lijeve radikale. Potpuno odsustvo dijalektickog materijalizma u politickoj analizi. Vidim da su povezani sa njemackom MLPD koja takodjer ima tih bisera - ajmo da bijemo celavce u martinkama, to sto time bijemo psa a ne gospodara, sto u stvari i ne znamo ko je gospodar a kamoli da politickom analizom razvijemo strategiju kako da zmiju udarimo u glavu a ne u rep. I drug Lenjin je napisao jednu knjizicu o lijevom radikalizmu (koju sam, ne budi lijen, proucio) i nekako mi se ove grupacije jako uklapaju u taj profil. Zanimalo bi me vidjenje drugova sa foruma.

Stella Rossa

Broj poruka : 12
Datum upisa : 17.03.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  mirotvorac taj 18/3/2011, 14:15

Stella Rossa :: Kolikoi sam uspio da ispratim program KS ili partije Joske Broza to su, iako komunisticke po nazivu, ipak partije socijaldemokratske, lijeve socijaldemokratske orijentacije - to se vidi iz njihovog programa i odnosa prema vlasnistvu nad sredstvima proizvodnje preciznije privatnom vlasnistvu.
Slazem se da KP Joske Broza nije komunisticka, jer se zalaze za preipitivanje privatizacije i zadrzavanje privatne svojine tamo gde se utvrdi da je privatizacija izvrsena na ,,zakonit nacin". U njihovom programu u vezu privatizacije, izmedju ostalog, pise sledece:
,,Komunistička partija je protiv svake dalje privatizacije državne i društvene imovine, zalaže se za
kompletno preispitivanje dosadašnjeg toka privatizacije i vraćanje imovine u vlasništvo države i radničke klase
u svim onim slučajevima u kojima je privatizacija izvršena protiv zakona ili neadekvatnim rukovođenjem
dovedena u stanje nemogućnosti daljeg rada. Takođe se zalaže za krivičnu odgovornost svih faktora nelegalnih i
nelegitimih privatizacija i planskog uništavanja državnih i društvenih preduzeća koji su time ostvarili svoju
ličnu korist.
U ostalim privatizovanim preduzećima komunistička partija će se zalagati za poštovanje svih preuzetih
obaveza, poštovanje radničkih prava i pokretanju proizvodnje u istim.".
Dakle jasan je njihov stav o zadrzavanju privatne svojine nad sredstvima za proizvodnju, a time i eksploatacije radnika.
Za Komuniste Srbije (KS) se ne bi moglo reci da je partija socijaldemokratske orijentacije. Njihov odnos prema privatnoj svojini je veoma jasan - ,,Oblik privatnog vlasništva može da bude u trgovini, zanatstvu, ugostiteljstvu, poljoprivredi i maloj privredi i svuda tamo gde nema eksploatacije radnika od strane poslodavaca.". Dakle KS dopusta mogucnost privatne svojine samo tamo gde ona nema karakter kapitalisticke (eksploatatorske), vec radne svojine (samostalne trgovinske, zanatske i ugostiteljske radnje, poljoprivredna gazdinstva, autoprevoznici i sl.). To podrazumeva da sa sredstvima za proizvodju mogu raditi samo vlasnici i clanovi njihove najuze porodice, tj. da vlasnici ne mogu biti poslodavci. KS nisu za potpuno ukidanje privatne svojine nad sredstvima za proizvodnju, ali bi ona bila svedena na minimum i ne bi bilo eksploatacije radnika.
KS podrzava socijalisticki samoupravni model drustvenog uredjenja, identican onom koji je bio u SFRJ, za koju se ne moze reci da nije bila socijalisticka drzava.
Razlike u programima NKPJ i KS su evidentne, ali se ne bi moglo reci da su im stavovi suprotsavljeni.

mirotvorac

Broj poruka : 27
Datum upisa : 19.12.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Admin taj 28/12/2012, 23:55

Stella Rossa ::Interesantna politicka pojava u Srbiji Je PR. Citajuci njihov program i deklaracije nisam se mogao oteti utisku lijevog radikalizma u njihovom nastupu. Udri po repu, udri po kandzama, udri gdje stignes, nema potrebe da se anlizira mozak i previse ulazi u analizu kad je sve jasno! Udri po srpskim nacionalistima (iako su antimperijalisti), podrzi separatiste iako ih imperijalisti podrzavaju zbog svojih interesa! Shocked Ovakva konfuzija tipicna je za lijeve radikale. Potpuno odsustvo dijalektickog materijalizma u politickoj analizi. Vidim da su povezani sa njemackom MLPD koja takodjer ima tih bisera - ajmo da bijemo celavce u martinkama, to sto time bijemo psa a ne gospodara, sto u stvari i ne znamo ko je gospodar a kamoli da politickom analizom razvijemo strategiju kako da zmiju udarimo u glavu a ne u rep. I drug Lenjin je napisao jednu knjizicu o lijevom radikalizmu (koju sam, ne budi lijen, proucio) i nekako mi se ove grupacije jako uklapaju u taj profil. Zanimalo bi me vidjenje drugova sa foruma.

Pozdrav druze,

Molim te reci nam nesto vise o sebi? Odakle si?
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 71
Datum upisa : 07.09.2008

Pogledaj profil korisnika http://jugokom-forum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  mirotvorac taj 26/7/2014, 07:04

Rade Končar ::
Nova komunisticka partija Jugoslavije skuplja potpise za preregistraciju. Koliko je potpisa skupljeno je informacija koja se u ovom trenutku ne saopstava u javnosti da bi se izbegle bilo kakve spekulacije.
Nešto predugo NKPJ skuplja te potpise za registraciju (ne za preregistraciju, jer preregistracija je zavrsšena 23. januara 2010. godine).
Zašto se plašite da saopštite koliko je potpisa do sada skupljeno? O kavim špekulacijama je reč?
Verovatno se stidite premalog broja potpisa, koji je skupljen za ove 4 godine i nešto više, od kad su počeli da se prikupljaju.
I dosta više sa tim KGB-ovskim metodama komunikacije. Saopštite javnosti koliko ste potpisa sakupili do ovog trenutka. Budete malo iskreni i otvoreni, a ne da izigravate nekakvu tajnu službu.

mirotvorac

Broj poruka : 27
Datum upisa : 19.12.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Akciono jedinstvo komunista u Srbiji i na prostorima bivse SFRJ

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 3 Prethodni  1, 2, 3

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu