STUDENTSKI PROTEST 2011.

Ići dole

STUDENTSKI PROTEST 2011.

Počalji  mirotvorac taj 24/10/2011, 17:24

Veoma je lep gest sto SKOJ podrzava proteste studenata beogradskog univerziteta.
Bilo bi dobra, kada bi SKOJ, zajedno sa drugim progresivnim omladinskim organizacijama u Srbiji, uticao da se ovaj protest omasovi, ali da i u svom karakteru dobije sire dimenzije. Tu prevashodno mislim da ciljevi ucesnika protesta budu prosireni, tj. usmereni i na rusenje burzoaskog rezima.
Ovih dana aktuelne se izemene zakona o rehabilitaciji, na osnovu kojih zakon vise nece poznavati ni partizane ni cetnike. I jedni i drugi ce se smatrati borcima NOR-a. To je u direktnoj vezi sa Zakonom o restituciji, buduci da ce se nacionalizovana imovina posle Drugog svetskog rata vracati svima, osim onima koji su pravosnaznom sudskom presudom osudjeni za ratne zlocine. Ovakav postupak se, inace, opravdava ispunjavanjem uslova da Srbija dobije status kandidata za clanstvo u EU u decembru ove goodine, tj. da predstavnici Madjarske ne stave veto na kandidadturu Srbije.
Eto koliko daleko se ide u nastojanju da Srbija dobije status kandidata za EU. Menjaju se istorijske cinjenice, domaci izdajnici se proglasavaju antifasistickim borcima, negiraju se desetine hiljada zrtava cetnickih nozeva i oruzja. Ne bi me cudilo da se partizani progalse za domace izdajnike i narodne neprijatelje, ako bi to bio uslov za sticanje kandidaure za EU. Ako za status kandidata sve ovo traze, sta li ce tek traziti za sam prijem u clanstvo?
Ovo je velika sramota za sve nase gradjane i drzavu.
Ova i niz drugih poteza aktuelnog burzoaskoh klerofasistickog rezima, treba da budu razlozi znatno sirih protesta studenata, ali i svih ostalih gradjana. Zar da dozvolimo da nam otvoreno menjaju istoriju i gaze po tekovinama narodnooslobodilacke antifasisticke borbe?

mirotvorac

Broj poruka : 27
Datum upisa : 19.12.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu