IV Opštinska konferencija SKOJ-a,Veliko Gradište,29.novembar

Ići dole

IV Opštinska konferencija SKOJ-a,Veliko Gradište,29.novembar

Počalji  oknkpjvg taj 6/12/2008, 01:46

SAOPŠTENJE OPŠTINSKOG KOMITETA SKOJ-a VELIKOG GRADIŠTA


Opštinski komitet SKOJ-a u Velikom Gradištu održao je četvrtu redovnu konferenciju "Pretvorimo snove u stvarnost" koja je održana 29. novembra.

Opštinki komitet SKOJ-a izabrao je novo operativno rukovodstvo i usvojeni su konkretni planovi delovanje.

Konferencija je usvojila sledeća dokumenta:

1. Političku rezoluciju i proglas Opštinskog komiteta ;
2. Rezoluciju "Budućnost je u rukama mladih"


Konferenciju su pozdravile bratske organozacije komunističke omladine Ruske federacije i Ukrajine.

Svi materijali biće objavljeni sa sajtu Opštinskog komiteta, forumu i web magazinu Komunisti.

Sekretarijat za informisanje
avatar
oknkpjvg

Broj poruka : 9
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.geocities.com/ok_nkpj_vg/Index.htm

Nazad na vrh Ići dole

Re: IV Opštinska konferencija SKOJ-a,Veliko Gradište,29.novembar

Počalji  Lukareli taj 21/12/2008, 20:32

Obavesti nas o aktivnostima OK NKPJ Veliko Gradiste?
avatar
Lukareli

Broj poruka : 86
ËîęŕöčĽŕ : Beograd,Jugoslavija
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Re: IV Opštinska konferencija SKOJ-a,Veliko Gradište,29.novembar

Počalji  oknkpjvg taj 22/12/2008, 19:32

Opštinska organizacija Nove komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunističke omladine Jugoslavije u Velikom Gradište nastala je u septembru 2000. godine.

Opštinski komitet NKPJ u Velikom Gradištu do sada je organizovao više manifestacija kao što su proslave i obeležavanja značajnih datuma, dva okrugla stola i dao preko stotinu saopštenja za javnost koje su delom preneli lokalni mediji.

Posle četvrte opštinske konferencije održane 29. novembra čine se svi napori na jačanju celokupne organizacije i prvi koraci već daju rezultate.

Uskoro ćemo publikovati materijale sa Četvrte opštinske konferencije koji će u većoj meri baciti svetlo na naš rad i planove.

Deo naših aktivnosti možete pratiti preko našeg web sajta koji je ponovo u funkciji.

Na žalost fizički gubitak iz naših redova istrgao je sekretara opštinskog komiteta NKPJ.
avatar
oknkpjvg

Broj poruka : 9
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.geocities.com/ok_nkpj_vg/Index.htm

Nazad na vrh Ići dole

Neliberalni koncept-smrt za Srbiju

Počalji  oknkpjvg taj 26/12/2008, 01:11

Opštinski komitet NKPJ Velikog Gradišta je u maju pred formiranje nove vlade Srbije uputio posebno saopštenje. Deo saopštenja odnosilo se na ekonomsko stanje u zemlji. Na žalost stanje se ni malo nije promenilo svo ovo vreme. Nova vlast donela je nove probleme a stare samo produbila.

Srbiji je potrebna nova, komunistička, revolucionarna vlada,jer AKO NEMA KAPITALIZMA-NEMA KRIZE! SOCIJALIZAM NEMA ALTERNATIVU!

Neoliberalni koncep reformi-smrt za Srbiju

Tvorac neoliberalnog koncepta koji se sprovodi kod nas nobelovac Fridman priznao je da je neoliberalni koncept koji se zasniva na tome da bogati budu još bogatiji, a siromašni još siromašniji, potpuno pogrešan.

Prva poluga koncepta koji se sprovodi kod nas je spoljnotrgovinska liberalizacija. U ovom konceptu profitira uvoznički lobi. Od 2001. do 2008. godine 41 milijarda dolara je otišlo nepovratno iz zemlje.

Druga je ubrzana, divljačka, banditska privatizacija zasnovana na geslu: rasprodaj što pre u bescenje. Do sada je privatizovano preko 2.600 firmi i procena raznih stručnjaka je da je preko 20 milijardi evra izgubljeno. Firme su prodavane u bescenje: šećerane koje su vredele 35 miliona evra date su za svega tri, „Sartid“ za 23 miliona, a vredi 700 miliona, poljoprivredna dobra vrednosti oko 40 miliona za milion i po, „Nisal“ u Nišu procenjen da vredi 61 milion za 325.000 evra i tako dalje.

Treća je
vezivanje dinara za evro kojim Narodna banka nanosi ogromnu štetu i lažno štiti nacionalnu valutu. I statistički podaci kojima Jelačić i njemu slični varaju narod su lažni, a ekonomija je matematika i sve je jednostavno. Recimo, nije istina da je inflacija prošle godine iznosila 10,5 već je ona bila 27 odsto. Ako je jedan evro bio 60 dinara, a sada je oko 83, to je rast od oko 35 odsto. Za to vreme od 2001. do danas rast cena bio je oko 180 odsto, što naši građani i te kako osećaju po svom džepu. Dakle, cene su porasle šest puta brže nego kurs. Dinar je precenjen i kao takav služi lažnom održavanju stabilnosti države, a zapravo nanosi gubitke. Takva pogrešna ekonomska politika za zemlju koja je preživela sankcije, ratove i hiperinflaciju dovela je danas do nezaposlenosti milion ljudi. Dovela je i dotle da je spoljnotrgovinski deficit od 2001. do 2007. premašio 41 milijardu dolara, da je spoljni dug sa 10 milijardi narastao na 26,2 milijardi dolara, da je inflacija od 2001. do 2007. kumulativno dostigla 200 odsto, da je javna potrošnja preko 52 odsto bruto domaćeg proizvoda, da su građani za nekoliko godina povećali zaduženost sa 147 na preko 1.017 evra, da plate godišnje rastu i do 30 procenata, dok se produktivnosti povećava po stopi od svega četiri odsto i da je stopa privrednog razvoja daleko ispod stope rasta zemalja u regionu, tako da nema poboljšanja životnog standarda, usled čega, međutim, rastu socijalne nejednakosti i napetosti.

Pri tom tek predstoji lomljenje kičme s prodajom državnih firmi i nameće se pitanje od čega ćemo živeti onda kada sve rasprodamo.

Lažni stručnjaci prodaju u bescenje naše nacionalne strateške interese, a otimačinu pokrivaju marketinškom dogmom o evropskim integracijama.

Srbija ima 4,5 miliona hektara obradive zemlje, a prošle godine je na jedvite jade ostvarili suficit od 700 miliona evra. Holandija sa 950.000 hektara, međutim, ima suficit u spoljnoj trgovini poljoprivrednim proizvodima od 16 milijardi evra. Svakom je jasno da mi samo izvozimo i ne radimo više faze prerade, što je dokaz da je naša privreda neokolonijalnog karaktera.

Srbija je sa 26,23 milijarde dolara spoljnog duga rizično zadužena zemlja. Spoljni dug je u prošloj godini povećan za čak 6,6 milijardi dolara ili 33,8 odsto. Ako bi se tempo njegovog povećanja nastavio do kraja ove godine bio bi čak 35 milijardi dolara.

Trgovinski deficit je u prošloj godini prešao 9,5 milijardi dolara i povećan je u odnosu na isti period 2006. godine za 41 odsto. Ako bi ove godine bio povećan za 30 odsto, dostigao bi 12,35 milijardi dolara.

„Argentinski tango“ je sasvim izvestan za Srbiju. „argentinski tango“ je moguć čim se potroše sve devize, ostvarene privatizacijom to bi se moglo dogoditi za dve-tri godine.

Ako izaberemo nove lopove ne znači da ćemo zaustaviti pljačku. Srbiji je potrebna odgovorna, anti imperijalistička i dosledna Vlada koja ce napustiti nametnuti koncept. Verujemo da će doći i dan kada će se razotkriti mafija u procesu ovdašnje tranzicije i privatizacije, kada će narodno biti vraćeno pravom vlasnikuradničkoj klasi i radnim ljudima, čitavom društvu.

Svima je već dosta borbe za vlast između ovih i onih, dosta im je i pregovora, i konsultacija, i dogovora, i pustih obećanja, i raznih komisija, jer više nemaju povjerenja u nikoga.

Radni čovek želi ono što želi i svaki čovek u svim zemljama sveta: sasvim besplatno, školovanje od najnižeg do najvišeg stupnja (jer Bolonjski proces pretvara fakultete u profitabilna preduzeća), sigurno radno mesto i radno zakonodavstvo koje neće radnicima dati prava na nivou kolonijalne Afrike, 8 sati odmora, 8 sati kulturnog uzdizanja, plate dostojne čoveka; pristojne penzije od kojih se može živeti, stambeni fond koji će garantovati krov nad glavom svima a ne da neko poseduje čitave lance zgrada a drugi da celi život budu podstanari ili da do smrti otplaćuju visoke rate. Žena želi otići na porodiljsko bolovanje bez straha da će joj sutra poslodavac uručiti otkaz.

„Radnici će neizebežno jednog prekrasnog dana uzeti političku vlast u svoje ruke“ (Karl Marks). „Ma kakve bile teškoće i mogući privrmeni neuspesi ili talasi kontrarevolucije-konačna pobeda proletarijata je neizbežna“ (V.I.Lenjin)
avatar
oknkpjvg

Broj poruka : 9
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.geocities.com/ok_nkpj_vg/Index.htm

Nazad na vrh Ići dole

Saopštenje za javnost-Besplatno zdravstvo.Nova obmana građana

Počalji  oknkpjvg taj 27/12/2008, 01:39

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
BESPLATNO ZDRAVSTVO-NOVA OBMANA GRAĐANA


Lečenje u privatnim klinikama o trošku redovnog zdravstvenog osiguranja, koje je najavilo Ministarstvo zdravlja, samo je još jedno u nizu praznih obećanja.

Izjava ministra zdravlja Tomice Milosavljevića da će pacijenti o trošku osiguranja uskoro moći besplatno da se leče i u privatnim ordinacijama nije ništa drugo nego „novogodišnji marketinški trik i prodavanje magle" slično ogromnom broju najava Vlade Srbije kako ćemo živeti bolje.

Postavlja se pitanje ko će odabrati ordinacije koje će imati pristup RZZO? Možda će to biti one u kojima već dopunski rade državni lekari. Ti lekari, koji sede na dve stolice, sve intenzivnije bi preusmeravali pacijente kod privatnika. Ovo je jasan poziv na otvorenu i legalizovanu pljačku.

I sami smo svedoci kako su dosad funkcionisale stvari u zdravstvu. Lekari su pacijenta koji treba da dobije uslugu u državnoj ustanovi namerno usmeravali u privatni sektor. Kada pacijent dođe u državnu ustanovu, gde mu kažu da na operaciju mora da čeka tri meseca, lekar ga „dobronamerno" uputi na privatnu ordinaciju. Tamo je najčešće angažovan taj isti lekar.

Radni čovek želi ono što želi i svaki čovek u svim zemljama sveta: sasvim besplatno, školovanje od najnižeg do najvišeg stupnja (jer Bolonjski proces pretvara fakultete u profitabilna preduzeća), sasvim besplatno i dostupno zdravstvo, sigurno radno mesto i radno zakonodavstvo koje neće radnicima dati prava na nivou kolonijalne Afrike, 8 sati odmora, 8 sati kulturnog uzdizanja, plate dostojne čoveka; pristojne penzije od kojih se može živeti, stambeni fond koji će garantovati krov nad glavom svima a ne da neko poseduje čitave lance zgrada a drugi da celi život budu podstanari ili da do smrti otplaćuju visoke rate.

Za novu odgovornu vladu! Protiv privilegija!
Socijalizam nema alternativu!

Opštinski komitet NKPJ Velikog Gradišta
27. 12. 2008.god.
avatar
oknkpjvg

Broj poruka : 9
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.geocities.com/ok_nkpj_vg/Index.htm

Nazad na vrh Ići dole

OK NKPJ Velikog Gradišta i lokalni mediji

Počalji  oknkpjvg taj 14/1/2009, 17:11

Na žalost zbog prvenstveno naših nedostataka lokalni mediji uglavnom zaobilaze naša saopštenja, akcije i sve vezano za naš rad. Ipak nije redak slučaj da naša saopštenja u celini ili uz manja skraćenja prenese list Braničevskog okruga "Reč naroda" kao što je slučaj sa našim poslednjim saopštenjem BESPLATNO ZDRAVSTVO-NOVA OBMANA GRAĐANA.

Nadamo se da ćemo u narednom periodu proporcijalno jačanjem organizacije i njenom većom vidljivošću povećati i naše prisustvo u javnim medijima.
avatar
oknkpjvg

Broj poruka : 9
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.geocities.com/ok_nkpj_vg/Index.htm

Nazad na vrh Ići dole

Re: IV Opštinska konferencija SKOJ-a,Veliko Gradište,29.novembar

Počalji  Marx* taj 28/7/2009, 02:38

Srbiji je potrebna nova komunistička revolucija da sa vlasti zbaci ove buržuje i tajkune i da Srbija počne jednu novu epohu u komunizmu i socijalizmu . A što se tiče obmana ove vlade to ništa nije novo i čudno . Oni to rade već 8 godina , a za vreme agresije NATO na SRJ oni su bili ti koji su tražili potpuno uništenje Srbije i dezinformisali narod . A sada ti isti grobari Srbije vladaju ovom ubijenom državom .

U svemu je prednjačio pokojnik Zoran Đinđić tadašnji premijer Srbije koga su Ameri nagradili premijerskim prestom i otimanjem Crne Gore iz sastava SRJ i Kosova iz Srbije .

Drugarski pozdrav .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: IV Opštinska konferencija SKOJ-a,Veliko Gradište,29.novembar

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu