Medjunarodna aktivnost NKPJ

Ići dole

Medjunarodna aktivnost NKPJ

Počalji  Komsomol taj 9/12/2008, 19:36

MEĐUNARODNA AKTIVNOST NKPJ:
XIII KONGRES KOMUNISTIČKE PARTIJE RUSKE FEDERACIJE (KPRF)U Moskvi je 29.i 30. novembra održan Trinaesti kongres Komunističke partije Ruske federacije.

Komunistika partija Ruske federacije (KPRF) okupljena na XIII kongresu najavila je da je spremna da se vrati na vlast i radi na uspostavljanju socijalizma, čiji značaj je ovih dana ponovo došao do izražaja zbog finansijske krize koja potresa svet. KPRF je snažna politička partija i suština svake partije koja drži do sebe je da se bori za vlast - poručio je učesnicima kongresa lider partije Genadij Zjuganov. Zjuganov je najavio i da Komunistička partija priprema manifest koji će sadržati predloge za izlazak ruske privrede iz krize. Naš kongres se održava u vreme kada se pogoršava sistemska kriza imperijalističkog sveta. Njegovi stubovi podrhtavaju i to se dešava pred našim očima. Postaje sve očiglednije da socijalizam nije hir nekih ideologa, već prirodna i neizbežna etapa u istoriji čovečanstva - porucio je prvi čovek KPRF Genadij Zjuganov.

Kongres KPRF usvojio je nekoliko rezolucija,između ostalih i «Budućnost sveta je socijalizam», kao i rezoluciju podrške revoluciji Kube.

Kongres je izabrao novi centralni komitet i organe KPRF. Za generalnog sekretara KPRF izabran je Genadij Zjuganov.

Kongresu je prisustvovalo više od 80 delegacija iz celog sveta. Delegaciju Nove komunističke partije Jugoslavije-NKPJ predvodio je generalni sekretar NKPJ, drug Branko Kitanovć.
avatar
Komsomol
Admin

Broj poruka : 46
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Medjunarodna aktivnost NKPJ

Počalji  Gost taj 9/12/2008, 21:51

Nesumnjivo je da od uspesnosti rada KPRF u velikoj meri zavisi uspesnost rada komunistickih partija u ostalim zemljama sveta, a narocito u Evropi.
Nadam se da ce na prvim narednim parlamentarnim izborima u Ruskoj federacija KPRF postici znacajnije rezultate i da ce se to reflektovati na porast rejtinga komunistickih partija u velikom broju zemalja, a kod nas naravno NKPJ. Buduci da je politicka ponuda u Srbiji jako slaba i da nemamo ni jednu autenticnu levicarsku partiju u parlamentu, trbalo bi ocekivati promenu odnosa snaga na politickoj sceni Srbije, koja bi se prevashodno ogledala u jacanju NKPJ.
NKPJ bi trebalo da okupi one gradjani koji su nezadovoljni, koji godinama ne izlaze na glasanje, kao i one koji su glasali za stranke koje su ih kasnije izneverile. NKPJ bi trebalo da podrze mnogobrojni nezaposleni, eksploatisani, otpusteni, penzioneri sa niskim primanjima, studenti koji jedva dolaze do novca za skolovanje, kao i armija mladih koji nemaju novca za skolovanje.
Ucesce delagacije NKPJ na XIII kongresu KPRF jos jedan je u nizu dokaza medjunarodnog priznanja i priznanja od strane jedne od najmnogoljudnijih komunistickih partija u svetu koje NKPJ uziva.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu