LDP predložio mere za prevazilaženje krize

Ići dole

LDP predložio mere za prevazilaženje krize

Počalji  Komsomol taj 13/12/2008, 23:20

“Vlasnici kapitala i biznisa će kod radnika podsticati i stimulirati potrebu da kupuju njihovu skupu robu: stanove, kuće i tehnologiju, obavezujući ih pritom da ulaze u skupe hipotekarne kredite do nivoa neizdržljivosti. I na kraju, ti neplaćeni dugovi će izazvati bankrot banaka, koje će morati biti nacionalizovane, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam…… (Karl Marks, Kapital, 1876.g.).

LDP spada u one stranke sa najotvorenijom reakcionarnom linijom u Srbiji. Njihova politika promoviše propali neoliberalizam od koga su čak i sami kreatori digli ruke i nazvali ga pogrešnim.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović istakao je da ekonomska kriza u Srbiji ima malo dodirnih tačaka sa finasijskim stanjem u svetu, već je posledica nedovršenih reformi i tranzicije.

Čist primer političkog alfabete. LDP zagovara neoliberalnu politiku koja je doveza kapitalizam u krizu. Neoliberalizam je ideologija multinacionalnih kompanija. Njegova suština je da oni koji su bogati budu još bogatiji, dok su siromašni postajali sve siromašniji. Tu svoju nakaradnu ideologiju su umotali u propagandu o globalizaciji, slobodnom tržištu i civilnom društvu tvrdeći da ce tako svetu doneti mir i blagostanje. Ipak svedoci smo da ekonomski poredak koji je svetu namentuo neoliberalni globalizam neumoljivo čovečanstvu naplaćuje žrtvama miliona ljudi u najsiromašnijim zemljama sveta.

Svetska ekonomska kriza će se značajno odraziti na Srbiju. Realno privreda Srbije je na nivou 30-tih godina prošlog veka, kada je glavnina industrije bila u rukama stranaca ili domaćih kapitalista. Danas glavninu profita iz Srbije iznose strani kapitalisti i domaći tajkuni.

Kako javlja dopisnica B92 iz Rima, glavna vest u Italiji danas nije više prestonica pod vodom nabujalog Tibra već prinudno zaustavljanje pogona svih fabrika industrije Fijat, zbog ekonomske krize.

Juče je Upravni odbor najavio zatvaranje samo torinske fabrike Mirafiori, a danas je objavljeno da sve staje na mesec dana uz napomenu da je vrlo verovatno produženje ovog prinudnog odmora za sve zaposlene.

Prvi čovek Fijata Serđo Markione kaže da će 2009. biti najgora godina u njegovom životu i apeluje na vladu da preduzme hitne mere pomoći automobilskoj industriji.

Nemačka, Francuska i Švedska su već odreagovale protiv nelojalne konkurencije iz Azije.

Zastava čeka garancije

Fabrička oprema na kojoj su se proizvodila vozila jugo, florida i Zastava 101 biće sačuvana i neće se prodavati u "staro grvozđe", rekao je danas predsednik Samostalnog sindikata fabrike automobila Zoran Mihajlović.

Sindikat je tražio da se ta oprema ne prodaje sve dok Fijat ne da kompletne garancije i isplati predviđenih 200 miliona evra, kazao je Mihajlović za agenciju Beta.

"Od Agencije za privatizaciju i vlade dobili smo saglasnost da oprema ostane u Kragujevcu", rekao je on.

Deo opreme biće premešten u dve hale u krugu fabrike Zastava, a deo u fabriku "Rezervni delovi".

"Znamo da je 2009. godine krizna i za svetske automobilske gigante, pa zato moramo da budemo pripremljeni i za lošu varijantu", rekao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, još se ne zna koji će se modeli automobila proizvoditi u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu.

Prema saznanjima sindikata, bord direktora Fijata treba ovih dana da odluči šta će se raditi u situaciji svetske ekonomske krize.

"Možemo da očekujemo svakakve informacije, a ja ne bih voleo da dobijemo neku lošu", rekao je Mihajlović.

Prema nezvaničnim saznanjima Mihajlovića, moguće je da uopšte ne počne planirana proizvodnja "punta" i da je preuranjena najava o izvozu u Rusiju.

"Smatram da će Fijat verovatno odustati od prvobitne poslovne politike i mnogih stvari koje je nameravao da radi ovde", rekao je Mihajlović.

Obezbeđivanje maksimalnog zadovoljenja stalno rastućih materijalnih i kulturnih potreba celog društva putem neprekidnog povećanja i usavršavanja socijalističke proizvodnje na bazi više tehnike i tehnologije (J.V.Staljin) . To je naš put. SKOJ će dati ODGOVOR KOMUNISTA u cilju rešavanja ekonomske krize i izgradnje stabilne socijalističe privrede.

Samo je jedna alternativa-S O C I J A L I Z A M!

avatar
Komsomol
Admin

Broj poruka : 46
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Koordiniranom akcijom...

Počalji  Lune taj 27/6/2009, 22:44

levih snaga i komunistickih partija...doci ce do uspeha, nakon tog uspeha...bice *predlozene mere prema LDP i slicnim akterima drame u Srbiji*..znaci jos jedno bitno pitanje sa 100% konsenzusa..pod uslovom da nema bezrazlozne tvdoglavosti kod *istinskih vodja proletarijata*...
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu