Antifasisticki skup u Beogradu

Ići dole

Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  Simon_Bolivar taj 18/10/2008, 13:39

UMESTO NAJAVLJENOG OKRŠAJA ULTRADESNIČARA I ANTIFAŠISTA, NA PROTESTIMA U BEOGRADU SE OVI PRVI JUČE NISU NI POJAVILI

glas Javnosti 12.oktobar 2008

Policija skoro da nije imala posla

Na Platou ispred Filozofskog fakulteta okupilo se par stotina antifašista koji su negodovali zbog najavljenog mitinga ultradesničara. „Ne može deset ćelavih budala da maršira Beogradom i pritom ubije nekoliko romskih dečaka. Fašizam neće proći“. Jake policijske snage očigledno su pokolebale pristalice desnice da izađu na najavljeni protest. Jedini incident se dogodio kada je grupa dečaka bacila baklju na kolonu antifašista
BEOGRAD - Iako se juče očekivao žestok sukob velikog broja policije i pripadnika ultra desničarskih organizacija na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, do okršaja nije došlo, a bačena je samo jedna baklja, i to na par stotina učesnika antifašističke kampanje. Naime, pripadnici organizacije“Srpski marš„ se nisu pojavili i pored najave da će uprkos zabranama vlasti održati skup u centru Beograda. Desetak minuta ranije počela je i uobičajena šetnja u organizaciji pokreta 1389 koji danima protestuju zbog hapšenja haškog optuženika Radovana Kardžića.

Antifašistički skup počeo je u 16.30, a ceo Plato je okružila policija koja je sprečila dolazak neofašističkih grupacija čiji je skup pod nazivom „Srpski marš 2008“ bio zabranjen. Policija je, dan ranije iz bezbednosnih razloga, pozvala antifašiste da se okupe na drugom mestu i najavila da će nekoliko hiljada uniformisanih pripadnika MUP-a biti angažovano kako bi sprečili remećenja javnog reda i mira.

- Ne može deset ćelavih budala da maršira Beogradom i pritom ubije nekoliko romskih dečaka. Fašizam neće proći! - poručili su okupljeni.

SIGURNOST
Za jučerašnje okupljanje u Beogradu bilo angažovano više od 2.500 policajaca.
- S obzirom na to da su i pripadnici policije građani Srbije, njihovo prisustvo na ulicama u većem broju, kada postoji mogućnost da dođe do narušavanja javnog reda i mira, treba da pojača osećaj sigurnosti kod svih građana - navedeno je u saopštenju MUP-a.

PRIVEDENE 34 OSOBE
Pre, tokom i nakon javnih skupova koji su održani u Beogradu nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Policija nije intervenisala već je kroz preventivni rad sprečila mogućnost pojave sukoba, kaže se u saopštenju MUP-a, posle mitinga.
- Pripadnici policije su doveli u službene prostorije 34 lica, od kojih su 10 strani državljani. Nakon utvrđivanja njihove eventualne prekršajne ili krivične odgovornosti, prema njima će se primeniti sve zakonske mere. U tom smislu, Ministarstvo unutrašnjih poslova i ovom prilikom je ostvarilo izuzetnu saradnju sa Tužilaštvom - kaže se u šturom saopštenju MUP-a.

DOBRO ČUVALI NOVINARE
Posebna policijska jedinica sa oznakom „press“ obezbeđivala je novinare tokom protesta. Policijski narednik Stevica Lazarević, koji rukovodi radom ove jedinice, rekao je agenciji Beta da će svi izveštači koji se jave pre odlaska na proteste na Platou dobiti pratnju.

Među učesnicima antifašističkog skupa bili su profesor Fakulteta političkih nauka Ivo Visković, predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije Nadežda Gaće, poslanici Nenad Čanak, Srđan Milivojević, Željko Ivanji i Nenad Konstatinović, predsednik Građanskih inicijativa Miljenko Dereta i druge javne ličnosti.
- Srbija nikada nije bila niti će ikada biti fašistička - rekao je predsednik Saveza jevrejskih opština Aleksandar Nećak i dodao da su ti neonacisti poklonici ideologije koja je građane vešala na Terazijama i bacala pod led Dunava.

Prema njegovim rečima, Savez jevrejskih opština tražiće da se donese zakon koji će zabraniti neonacističke manifestacije i isticanje neonacističkih simbola.

Okupljeni iz pokreta Antifašističke kampanja ispred Filozofskog fakulteta poručili su da su tu kako bi se borili za slobodu od represije, za ravnopravnost i solidarnost. Obraćajući se masi predstavnici kampanje su kritikovali ministra policije Ivicu Dačića zbog toga što mu je, kako su rekli, trebalo 24 sata da shvati da fašisti i antifašisti nisu isto, ali i njegove koalicione partnere kojima je važnije „šepurenje po svetu“ nego narod Srbije u siromaštvu.
Teatrolog Jovan Ćirilov rekao je da je protiv fašizma marširao i 27. marta 1941. kao desetogodišnjak.
- Oni koji se hvale da su patriote najveći su neprijatelji naroda - poručio je Ćirilov.
Aktivisti Kampanje su nosili transprente „U odbranu svog grada protiv fašističkog smrada“ i „Smrt fašizmu“, „Ako stanemo gubimo sve“, „Fašizam je kopile kapitalizma, jedan za drugim na smetlište istorije“, „Borba za slobodu, protiv rasizma, seksizma kapitalizma i vlasti“,“Ko neće da se bori protiv kapitalizma“, „Nato = Kukasti krst = EU“, kao i zastave Beograda i EU.

Paradoksalno je bilo preplitanje zastava Evropske unije i crveno - crnih zastava anarhista, koji fašizam poistovećuju sa kapitalističkim društvenim uređenjem i Evropskom unijom.
avatar
Simon_Bolivar

Broj poruka : 87
Datum upisa : 14.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  n4al taj 7/11/2008, 13:37

Je l' prisustvovao neko s foruma da prenese utiske iz prve ruke i da analizu?
avatar
n4al

Broj poruka : 43
Datum upisa : 07.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  Lukareli taj 7/11/2008, 20:25

n4al ::Je l' prisustvovao neko s foruma da prenese utiske iz prve ruke i da analizu?

Najbolja analiza dogadjaja:

Sekretarijat SKOJ-a: Odlučno NE fašizmu!
11. oktobar 2008 . god.

Savez komunističke omladine Jugoslavije - SKOJ negujući slavne tradicije antifašističke borbe naših naroda dao je punu podršku antifašističkom protestu koji je organizovan kao odgovor na pokušaje neonacista da organizuju skup u Beogradu. SKOJ je pozvao sve članove i simpatizere da se odazovu Antifašističkoj kampanji i svojim prisustvom pokažu da fašizam više nikada neće proći. Naš zadatak je da zaustavimo sve oblike povampirenog fašizma bez obzira pod kojim se maskama i oblicima pojavljivao. Jugoslovenski narodi stradajući u fašističkim logorima, kao i na bojnim poljima Kozare, Sutjeske, Neretve, Sremskog fronta...prolili su dragocenu krv za slobodu i potpuni krah fašističke ideologije. Oni koji danas pokušavaju da veličaju fašističku ideologiju vređaju ne samo žrtve i njihove potomke, već i nacionalno dostojanstvo, istoriju, slobodu i budućnost. Stoga, SKOJ zahteva od nadležnih da spreče svako ispoljavanje fašizma sada i u budućnosti. Sa druge strane, SKOJ izražava nezadovoljstvo zbog prisustva zastava Evropske unije na protestu Antifašističke kampanje. SKOJ smatra da je propagiranje tamnice naroda i imperijalističke tvorevine EU pod firmom antifašizma nedopustivo i da ta zastava pod kojom su u savezu sa NATO i SAD počinjene mnogobrojne agresije širom sveta, uključujući tu i bombardovanje SR Jugoslavije, ne može biti posmatrana kao simbol borbe protiv fašizma za razliku od crvene zastave sa srpom i čekićem koji zaista predstavlja autentični antifašistički simbol.

NO PASARAN-STOP FAŠIZMU!
avatar
Lukareli

Broj poruka : 86
ËîęŕöčĽŕ : Beograd,Jugoslavija
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  n4al taj 7/11/2008, 20:33

Ima li slika SKOJ-evaca sa crvenim zastavama na protestu?
avatar
n4al

Broj poruka : 43
Datum upisa : 07.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  Lukareli taj 7/11/2008, 21:06

n4al ::Ima li slika SKOJ-evaca sa crvenim zastavama na protestu?

SKOJ je zauzeo stav da je antifasisticki skup akcija prvenstveno usmerena ka zaustavljanju najavljenog neonacistickog skupa a ne prilika za sticanje jeftinih politickih poena.Stoga prisutni skojevci na antifa skupovima u Novom Sadu prosle godine i Beogradu ove godine nisu nosili partijske simbole. Uostalom,na antifa skupu u Beogradu nijedna od prisutnih grupa nije nosila simbole svojih organizacija.
Da li si ti bio na skupu druze i kakav je tvoj utisak?
avatar
Lukareli

Broj poruka : 86
ËîęŕöčĽŕ : Beograd,Jugoslavija
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  n4al taj 7/11/2008, 21:31

Nisam, zato i pitam za utisak. Nego mi je bilo malo kontradiktorno da se kritikuje prisustvo zastava imperijalističkih zemalja sa pozivom da se nose crvene zastave, a sa druge strane da se donosi odluka da se zastave ne nose. Elem, smatram da je bitno pokazati prisustvo komunista, a ne stranačko opredeljenje. Uostalom, bitno je omasovljenje pokreta i predvodjenje svih ostalih pokreta koji su u cilju borbe komunista. Sa druge strane znam da je to ponekad rizik za sigurnost pojedinaca. No, ako je to bio dogovor medju ucesnicima, onda dobro.
avatar
n4al

Broj poruka : 43
Datum upisa : 07.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  Lukareli taj 7/11/2008, 21:59

n4al ::Nisam, zato i pitam za utisak. Nego mi je bilo malo kontradiktorno da se kritikuje prisustvo zastava imperijalističkih zemalja sa pozivom da se nose crvene zastave, a sa druge strane da se donosi odluka da se zastave ne nose. Elem, smatram da je bitno pokazati prisustvo komunista, a ne stranačko opredeljenje. Uostalom, bitno je omasovljenje pokreta i predvodjenje svih ostalih pokreta koji su u cilju borbe komunista. Sa druge strane znam da je to ponekad rizik za sigurnost pojedinaca. No, ako je to bio dogovor medju ucesnicima, onda dobro.

Burzoaski elementi su iskoristili skup i doneli zastave EU.Na zalost revolucionarni anti-fasisticki pokret je zasad slab i ne moze sam bez saradnje sa burzaoaskim elementima da organizuje slican skup.Pokazalo se da prisustvo burzoaskih elemenata moze da bude kontraproduktivno upravo zbog donosenja zastava EU sa njihove strane. Moje misljenje je da ce se u buducnosti zbog ogromnih ideoloskih razlika razdvojiti gradjanski "anti-fasisti" i istinski revolucionarni anti - fasisti.SKOJ je u svom saopstenju odlicno analizirao celokupnu situaciju. Stoga sam naveo upravo to saopstenje.
avatar
Lukareli

Broj poruka : 86
ËîęŕöčĽŕ : Beograd,Jugoslavija
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  Lukareli taj 7/11/2008, 22:01

Zbog cega nisi bio na antifa protestu druze?
avatar
Lukareli

Broj poruka : 86
ËîęŕöčĽŕ : Beograd,Jugoslavija
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  n4al taj 7/11/2008, 22:05

Kroz istoriju se saradnja sa buržoaskim elementima pokazala kao pozitivna stvar dokle dok su komunisti na čelu, pa zato to i nije tako loša stvar dokle god se preuzima dominacija i inicijativa. Nadam se da će sledeći put SKOJ biti taj koji će istaći svoja obeležja i povesti vođstvo.

Elem, je l' se to stav NKPJ-a promenio povodom EU? Koliko se sećam, ranije je bila pozicija da se ne protivi saradnji sa EU na osnovu ravnopravnosti.
avatar
n4al

Broj poruka : 43
Datum upisa : 07.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  Lukareli taj 7/11/2008, 22:50

n4al ::Kroz istoriju se saradnja sa buržoaskim elementima pokazala kao pozitivna stvar dokle dok su komunisti na čelu, pa zato to i nije tako loša stvar dokle god se preuzima dominacija i inicijativa. Nadam se da će sledeći put SKOJ biti taj koji će istaći svoja obeležja i povesti vođstvo.

Elem, je l' se to stav NKPJ-a promenio povodom EU? Koliko se sećam, ranije je bila pozicija da se ne protivi saradnji sa EU na osnovu ravnopravnosti.

Tacno, Staljin je sa burzujima saradjivao u borbi protiv fasizma to nije sporno.Za NKPJ/SKOJ je sporna teznja pojedinih gradjanskih elemenata na antifa protestu da pod firmom "antifasizma" propagiraju "vrednosti" EU i agituju za prikljucenje nase zemlje tom imperijalistickom savezu stvorenom u interesu jos veceg bogacenja vladajuce burzoaske klase. NKPJ/SKOJ to nikako ne mogu da prihvate i svakako da to osudjuju. Takodje,EU je kao imperijalisticka sila i saveznik SAD i NATO u vise navrata dosad pokazala da nije nista bolja i da je cak u nekim situacijama mozda i gora nego fasizam. Stoga je anti-EU pozicija patriotska, internacionalisticka i anti-imperijalisticka obaveza NKPJ/SKOJ.
NKPJ je za ravnopravnu saradnju Srbije sa svim zemljama sveta ali je protiv ulaska Srbije u EU i NATO i ima krajnje negativan stav prema obe organizacije.
Nisi odgovorio na moje pitanje druze,sto nisi bio na antifa protestu?
avatar
Lukareli

Broj poruka : 86
ËîęŕöčĽŕ : Beograd,Jugoslavija
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  n4al taj 8/11/2008, 00:57

Jer ne zivim u Srbiji, vec u Spaniji.
avatar
n4al

Broj poruka : 43
Datum upisa : 07.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  Marx* taj 8/11/2008, 06:35

n4al ::Jer ne zivim u Srbiji, vec u Spaniji.
Druže iz Španije poznato je da je država u kojoj živiš kolevka proletarijata i komunizma . Između dva svetska rata u Španiji je izbila revolucija u kojoj su proleteri digli bunu protiv buržuja kapitalista . Da bi proleteri uspeli u svojim namerama u pomoć su pozvali svoje drugove iz drugih država . Toj sili niko nije mogo da se odupre pa ni španska buržoazija . Zbog toga su i svrgnuti sa vlasti . Što se tiče antifašista tu je stvar vrlo jasna . Naši dedovi i očevi su se borili protiv fašističkih zlikovaca i izvojevali veliku pobedu . Pomenuti skup propratili su i NKPJ i SKOJ . Partijska obeležja tu nisu puno bitna , važno je da se skup održao i da nije bilo incidenata koja bi se loše završila za sve učesnike jer je situacija vrlo napeta u zadnje vreme u Srbiji . To što su se pojavile zastave EU na skupu to su doneli provokatori da provociraju ljude , šačica huligana koju je poslao Tadić . To ni u kom slučaju nije dobro ni za koga u Srbiji jer začas može da od varnice bukne požar , a posle je teško bilo šta uraditi , tu ne pomaže ni milicija . I na kraju ja bih toliko o ovoj temi , za sada . Mad Twisted Evil
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  Lukareli taj 8/11/2008, 11:51

n4al ::Jer ne zivim u Srbiji, vec u Spaniji.

Ja sam ML iz Beograda, po stavovima najbliži liniji Luda Martensa i Radničke partije Belgije.

Ovo si napisao na temi Predstavljanje u rubrici Razno.Molim te objasni kako istovremeno mozes biti marksista-lenjinista iz Beograda koji zivi u Spaniji? Pojasni malo molim te.
avatar
Lukareli

Broj poruka : 86
ËîęŕöčĽŕ : Beograd,Jugoslavija
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  n4al taj 8/11/2008, 11:57

Lukareli ::
n4al ::Jer ne zivim u Srbiji, vec u Spaniji.

Ja sam ML iz Beograda, po stavovima najbliži liniji Luda Martensa i Radničke partije Belgije.

Ovo si napisao na temi Predstavljanje u rubrici Razno.Molim te objasni kako istovremeno mozes biti marksista-lenjinista iz Beograda koji zivi u Spaniji? Pojasni malo molim te.

Rodjen i ziveo u Beogradu vecim delom zivota, trenutno zivim u Spaniji. Koji deo nije jasan?
avatar
n4al

Broj poruka : 43
Datum upisa : 07.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  Lukareli taj 8/11/2008, 12:00

n4al ::
Lukareli ::
n4al ::Jer ne zivim u Srbiji, vec u Spaniji.

Ja sam ML iz Beograda, po stavovima najbliži liniji Luda Martensa i Radničke partije Belgije.

Ovo si napisao na temi Predstavljanje u rubrici Razno.Molim te objasni kako istovremeno mozes biti marksista-lenjinista iz Beograda koji zivi u Spaniji? Pojasni malo molim te.

Rodjen i ziveo u Beogradu vecim delom zivota, trenutno zivim u Spaniji. Koji deo nije jasan?

U Predstavljanju nisi napisao da zivis u Spaniji. Koju m-l organizaciju u Spaniji podrzavas?
avatar
Lukareli

Broj poruka : 86
ËîęŕöčĽŕ : Beograd,Jugoslavija
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  n4al taj 8/11/2008, 12:07

Jos nisam nasao na Partiju sa stavovima dovoljno bliskim mojim.
avatar
n4al

Broj poruka : 43
Datum upisa : 07.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  Lukareli taj 8/11/2008, 12:13

n4al ::Jos nisam nasao na Partiju sa stavovima dovoljno bliskim mojim.

Kakav je tvoj stav o PCPE?
avatar
Lukareli

Broj poruka : 86
ËîęŕöčĽŕ : Beograd,Jugoslavija
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika http://www.skoj.org.yu

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  n4al taj 9/11/2008, 23:13

Sada sam pogledao njihov sajt i citam njihov teoretski casopis. Imaju moju podrsku.
avatar
n4al

Broj poruka : 43
Datum upisa : 07.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  n4al taj 10/11/2008, 12:32

Imao sam priliku da prisustvujem Antifa protestu prošle godine u Pragu kada su češki fašisti iskoristili propust buržujskih birokrata i prijavili marš bivšim jeverjskim getom na godišnjicu "Kristalne noći", a pod izgovorom da protestvuju protiv češkog prisustva u Iraku. Iako je sam marš neko vreme potom zabranjen, Antifa je već pripremila legalnu akciju, tj. skup na istom mestu na kojem su neonacisti prethodno najavljivali svoj marš, a fašisti nisu odustali od svoje ideje.

Iako se češka podorganizacija Antifae izdaje za otvorenu organizaciju i negira svoj anarhistički karakter, gotovo svi njeni članovi su anarhisti i, kako sebe vole da nazivaju, anti-totalitaristi, te svoju borbu usmeravaju ka svim totalitarističkim pojavama ubrajajući tu i komunizam. Na demonstracijama su uglavnom bile prisutne malograđanske grupe poput raznih subkulturnih pojava (hipici, pankeri) ali i veliki broj antifašista iz okolnih zemlja, najviše Nemačke, Ukrajne i Poljske. Gosti iz inostranstva su pokazali visok stepen organizovanosti i iskustva u ovakvom vidu nastupanja. Pre samih demonstracija, na svom sajtu objavljena su pravila ponašanja kao i preporuke za oblačenje (i presvlačenje), ponašanje pred policijom, ponašanje prilikom hapšenja i slično.

Na ulicama je bio prisutan veliki broj policajaca u opremi za borbu protiv demonstranata (kod nas poznati kao "nindža kornjače") koji je dobio naređenje da spreči fašističke demonstracije ali i obuzda antifašiste. Fašisti su takođe imalu podršku iz inostranstva, najviše iz Slovačke ali i Nemačke i Ukrajine. Po informacijama češke Antifae, češke neonacističke organizacije uglavnom sponzorišu Nemci, tako da je značajan kontigent ćelavaca došao odatle.

Policija je uglavnom sama obavila deo posla oko sprečavanja okupljanja fašista i većinu stavila u pritvor pre nego što su uspeli da se okupe. Manje grupe su mogle da se primete gradom, pa ni incidenti nisu izbegnuti. Na samom mestu okupljanja, tj. jeverjskom getou izbio je jedan manji incident kada je grupa antifašista napala slovačke neonaciste i razbila im grupu (i glave). Nakon što se ispostavilo da je stanje mirno na kritičnom mestu, Antifa se organizovala i napravila patrole koje su šetale grupom i loveći naci skinheade. Tu je došlo do eskalacije nasilja kada je policija krenula da interveniše protiv antifašista.

Češka policija je poznata po svojoj vezi sa fašistima kao i po činjenici da veliki broj policijaca zapravo čine bivši naci skinheadi. Prema tome, postupanje prema antifašistima je bilo krajnje divljačko i kukavičko.

Evo i slika:

http://picasaweb.google.com/jablan/PragProtivNacista

I još jednog izveštaja:

http://marica.org/?p=48
avatar
n4al

Broj poruka : 43
Datum upisa : 07.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Drzavi Srbiji

Počalji  Lune taj 18/9/2009, 10:33

Drzavi Srbiji...

Nisu potrebni ni prvi, ni drugi, ni treci *prvi gerilci balkana*, potrebni su joj kvalitetni politicari, dbronamerni ljudi, suverenitet, teritorijalni integritet, prosperitet i privredno kulturni razvoj, istoricarima a ne politicarima poklanjamo sve...hocemo da zivimo radno i posteno, bez prevaranata i hohstaplera.
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antifasisticki skup u Beogradu

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu