Velt: Izveštaj EU ukazuje na korupciju i pronevere na Kosovu

Ići dole

Velt: Izveštaj EU ukazuje na korupciju i pronevere na Kosovu

Počalji  Komsomol taj 18/12/2008, 18:24

Velt: Izveštaj EU ukazuje na korupciju i pronevere na Kosovu
Četvrtak, 18.12.2008. 12:30 (Izvor: Tanjug)

Veliki deo od 2,3 milijarde evra uložene u obnovu Kosova nestao je bez traga, ali Ujedinjene nacije i dalje tolerišu korupciju i pronevere u tom regionu, objavio je danas nemački dnevnik "Velt".

Berlinski list, pozivajući se na poverljive izveštaje UN i EU, navodi da su korupcija i pronevere na Kosovu svakodnevna pojava i da se velikom delu od ukupno 2,3 milijarde evra, koje su od 1999. godine uložene u obnovu regiona, "gubi svaki trag". List je podsetio da su protiv više službenika UN izdati nalozi za hapšenje zbog korupcije.
"Ujedinjene nacije tolerišu proneveru. Na Kosovu su nestali milioni evra, ali krivci su i dalje na slobodi", izjavila je Inge Gresle iz odbora parlamenta EU za kontrolu budžeta i naglasila da Brisel više ne može sebi da dopusti takvo rasipanje novca.
Agencija EU za borbu protiv korupcije, UN i italijanska finansijska policija formirale su zajedničku istražnu grupu, koja je utvrdila da je u 12 od 60 nasumično izabranih slučajeva bilo naznaka nelegalni radnji, dok su u 27 slučajeva utvrđene neregularnosti i kršenja pravila UN, navedeno je u poverljivom izveštaju, čiju je sadržinu danas preneo "Velt".
"Najočiglednije prevare su vršene prilikom raspoređivanja novca u oblasti energetike - više od 400 miliona evra od 1999. godine. I tokom izgradnje aerodroma u Prištini bilo je zloupotreba i manipulacija sa tenderom", ukazala je istražna grupa, a prenosi nemački list.
avatar
Komsomol
Admin

Broj poruka : 46
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Velt: Izveštaj EU ukazuje na korupciju i pronevere na Kosovu

Počalji  Gost taj 18/12/2008, 19:06

Nazalost, u poslednje dve decenije je doslo takvo vreme u kome su pametni sisli sa vlasti, budale su dosle na vlast, a mafijasi se obogatili i dalje se bogate.
OUN i druge mocne medjunarodne kapitalisticke organizacije su duboko ogrezle u neljudskom odnosu prema slobodoljubivim i progresivnim narodima i drzavama. Grcka je poslednjih dana primer trulosti kapitalistickog sisteme i pokazatelj da socijalizam zbilja nema alternativu.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu