Obavestenje

Ići dole

Obavestenje

Počalji  Admin taj 19/12/2008, 17:40

U više navrata smo izneli stav da svako vređanje NKPJ i SKOJ-a podleže sankcionisanju koje uključuje trajnu sunspenziju profila i zabrane pristupa forumu.

Dana 18. decembra usledila je poruka o neophodnosti zabrane NKPJ koju je uputio korisnik TITOISTA.

Živeli NKPJ i SKOJ!
Živela besmrtna ideja komunizma!


Administracija foruma
19. decembar 2008. god.Poslednji izmenio Admin dana 20/12/2008, 00:03, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 71
Datum upisa : 07.09.2008

Pogledaj profil korisnika http://jugokom-forum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Anti NKPJ kampanja doskorasnjeg clana foruma na Krstarica.com

Počalji  Admin taj 19/12/2008, 18:59

Poruka lica koje je pod imenom Titoista objavilo anti NKPJ post na forumu Krstarica.com

Nova komunisticka partija Jugoslavije je osnovana 1990. godine i po svom opredeljenju je proimforbirovska revansisticka komunisticka partija, koja podrzava lik i delo Staljina. U svom programu ne priznaje nista od zbivanja na jugoslovenskom prostoru posle 1948. godine. Deklarise se kao jedina marksisticko-lenjinisticka partija, a sve ostale smatra revizionistickim. Ne prihvata bilo kakvu mogucnost ujedinjenja sa ostalim komunistickim partijama u Srbiji, vec samo nekakvo ,,akciono jedinstvo", koje bi znacilo zajednicki izlazak na izbore ali po njenom diktatu.
NKPJ kompromituje komunisticku ideju, nipodastava Tita i njegove tekovine, a propagira ideje Staljinovog diktatorskog rezima koji je unazadio sve evropske zemlje koje su bile clanice Varsavskog pakta. Varsavski pakt je bio tamnica drzava i naroda, koja je ekonomski, socijalno, kulturno i civilizacijski unazadila istocnu Evropu.
Ocito da NKPJ sistematski onemogucava jedinstvo komunista u Srbiji.
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 71
Datum upisa : 07.09.2008

Pogledaj profil korisnika http://jugokom-forum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Odgovor na napade na NKPJ i SKOJ

Počalji  Komsomol taj 20/12/2008, 22:52

Kritike na racun NKPJ su u najmanju ruku zlonamerne a ocene povrsne. Iz onoga sto je sam titoista napisao jasno se vidi da nikada ozbiljnije nisje pozabavio stavovima NKPJ i SKOJ-a i da ovim organizacijama ne zna gotovo nista.

Citat: Nova komunisticka partija Jugoslavije je osnovana 1990. godine i po svom opredeljenju je proimforbirovska revansisticka komunisticka partija, koja podrzava lik i delo Staljina. U svom programu ne priznaje nista od zbivanja na jugoslovenskom prostoru posle 1948. godine. Deklarise se kao jedina marksisticko-lenjinisticka partija, a sve ostale smatra revizionistickim. Ne prihvata bilo kakvu mogucnost ujedinjenja sa ostalim komunistickim partijama u Srbiji, vec samo nekakvo ,,akciono jedinstvo", koje bi znacilo zajednicki izlazak na izbore ali po njenom diktatu.

NKPJ nije nikakva proimfobirovska revanstisticka partija. U redovima NKPJ su ima clanova koji su bili infobirovci, ali i clanova koji su bili clanovi SKJ,kao i znacajan broj onih koji nikada nisu bili clanovi ni jedne partije.

U programu NKPJ stoji: Celokupna aktivnost, strategija, taktika i politika NKPJ utemeljene su na stvaralačkoj primeni i daljoj razradi naučnog socijalizma koji su zasnovali Marks, Engels i Lenjin, na poukama iz dosadašnjih pozitivnih i negativnih rezultata socijalističke izgradnje kod nas i u svetu, na dostignućima ostalih progresivnih pokreta, ideja i misli savremene epohe i naučno-tehničke revolucije, kao i na vekovnim slobodarskim tradicijama naših naroda. Nova komunistička partija Jugoslavije nije idejni naslednik Saveza komunista Jugoslavije, ali je autentični naslednik, nastavljač i idejni nosilac svih istinskih vrednosti, progresivnih dostignuća i tradicija socijalističkog i komunističkog pokreta u Jugoslaviji i u jugoslovenskim zemljama

Da li se igde pominje potpuno odbacivanje jugoslovenske socijalisticke izgradnje? Da li ste citali i jedno saopstenje NKPJ i SKOJ-a datu u tom smislu? Naravno, da ne, jer i ne postoji. NKPJ i SKOJ su uwek branile sve vrednosti i pozitivna dostignuca jugoslovenske socijalisticke izgradnje.

NKPJ svoj program bazira na marksizmu-lenjinizmu,kao i ceo komunisticki pokret od Anda do Japana, od severnog do juznog pola. I kao takva NKPJ je priznata kao deo svetskog komunistickog pokreta.

Svetski komunisticki pokret je posle razbijanja SSSR-a i Istocno-socijalistickog bloka u Evropi analizirajuci uzroke koji su doveli do kontrarevolucije osudio devijacije socijalizma. Izmedju ostalog i titoizam, koji bi se pre mogao nazvati kardeljizmom. Sam Tito je rekao da: "Titoizam kao poseban ideološki pravac ne postoji. To je najgluplja stvar. I ja to ne govorim iz skromnosti. Titoizam kao ideološki pravac ne postoji zbog toga što mi nismo donijeli ništa novog u nauci marksizma-lenjinizma. Pošto nema ničeg novog, nema ni pravca. Kad bi titoizam postao pravac,mi bi smo bili revizionisti, odrekli bi smo se marksizma. Titoizam kao nauka ne postoji".

Staljina nikada nisu odbacile partije koje i danas igraju znacajnu ulogu na politickoj karti sveta poput KP Kine, Vijetnama, DNR Koreje, zatim KP Ruske Federacija, Grcke, Venecuele, itd.

Pitanje ujedinjenja. Partije koje su formirale KS su potekle iz nekadasnjeg SK-PJ odnosno JK. I njihovo ujedinenje je prirodan put. Mi smo ga pozdravili u veri da ce KS promeniti politiku prema NKPJ i biti saveznik, a ne ratna strana. Na zalost politika KS se nije promenila ni za milimetar.

NKPJ je od 2000. godine pokusavala da na izborima ucestvuje zajedno sa JK, sto su oni prihvatali i odbijali u istom danu. U toj koaliciji NKPJ je trebala da snosi glavnu kadrovsku, oraganizacionu i finansijsku ulogu jer je kao partija znato organizaciono jaca. U cemu je tu diktat NKPJ?

Citat: NKPJ kompromituje komunisticku ideju, nipodastava Tita i njegove tekovine, a propagira ideje Staljinovog diktatorskog rezima koji je unazadio sve evropske zemlje koje su bile clanice Varsavskog pakta. Varsavski pakt je bio tamnica drzava i naroda, koja je ekonomski, socijalno, kulturno i civilizacijski unazadila istocnu Evropu.
Ocito da NKPJ sistematski onemogucava jedinstvo komunista u Srbiji.

NKPJ kompromituje socijalisticku ideju? Besmislica kakve nema. Socijalisticku ideju kompromitovali su birokrate i karijeristi iz redova SKJ koji su brzo promenili stranu 1990. godine. Brojni bivsi rukovodioci SKJ danas su otvoreni i zastoki antikomunisti. Pitanje je da li su to od juce ili od prvih politickih koraka.

Varsavski pakt nikada nije biotamnica naroda poput NATO saveza. I vasa naklapana o unazadjenosti clanisa istocnog socijalistickog bloka su deo antikomunistickog hora. Sve ankete i istrazivanja pokazuju da vecina naroda bivsih socijalistickih zemalja Evrope rado bi vratila tu kako je zovete "tamnicu naroda".

Objektivno,socijalizam koji je ovde i tamo postojao imao je stotine mana ali hiljade vrlina i bio je neuporedivo bolji od onoga sto ovde i tamo postoji danas. Pritisci, pretnje i blokade vodjeni protiv SSSR-a i socijalistickih zemalja uticale su na to da znacajan deo sredstava odlazi na vojno jacanje u cilju zastite socijalizma sto se neminovnonegativno odrazilo u pojedinim drustvenim sverama.

NKPJ nikada nije bila saveznik JUL-a, nikada nije posedovala stamparije i firme, poslovni prostor u Uscu i uwek se oslanjala na sopstvene snage. Mozda je zbog toga nekome trn u oku.

Posebno naglasavam da se NKPJ i SKOJ uwek bavili aktuelnim ptanjima i da se nikada nisu igrali skrivenih i prljavih igara, kampanja i napada na KS bez obzira na medjusobne razlike. Naprotiv, NKPJ je uwek pozivala na saradnju, solidarnost i zajednicku borbu.

Jedini istinski razbijaci jedinstva komunistickog pokreta u Srbiji su oni koji vode antiNKPJ politiku iz fotelja KS, koji odbijaju bilo kakvu saradnju i idu nekim svojima nepoznatim putevima. I pored svih napada i kampanja NKPJ je spremna na svaki vid saradnje koji ce doprineti jacanju komunistickih pozicija i dovesti do neminovne pobede socijalizma.
avatar
Komsomol
Admin

Broj poruka : 46
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Istra...

Počalji  Lune taj 14/5/2009, 02:39

Iz Umaga 15. svibnja put Beograda krece Titova stafeta...dan mladosti 1 Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Obavestenje

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu