2009. godina-Godina jubileja J.V. Staljina

Ići dole

2009. godina-Godina jubileja J.V. Staljina

Počalji  Admin taj 20/12/2008, 23:53

U Ruskoj federaciji komunističke partije na XIII Kongresu KPRF nedavnom održanom u Moskvi dogovorile su se da sledeća godina bude godina J.V.Staljina u čast 130 godina od njegovog rođenja.

J. V. Staljin rođen je 21.decembra 1878. godine u mestu Gori u Gruziji.

Danas razni buržoaski i antikomunistički autori tvrde da je u SSSR-u streljano 10, 20, 30 ili čak 70 miliona ljudi, zavisno od toga ko je naručilac i koja ih obaveštajna služba finansira. Međutim, do sada nijedan od njih se nije pozvao na bilo kakav relevantan dokaz. Dokumenta komisija i sitraživačkih timova formiranih posle razbijanja SSSR-a govore da je počev od 1920 - 1953.g. u SSSR po svim osnovama – kriminal, izdaja, špijunaža, učešće u Vlasovljevim jedinicama, za vreme kolektivizacije i partijskih čistki streljano 642 hiljade ljudi.

Čerčil, Ruzvelt, De Gol, Mao Cetung, Ajnštajn, Žukov, Rokosovski, Vasiljevski… su bili Staljinovi savremenici i skoro sve su ga nadživele jednu, dve ili više decenija. I oni su smatrale da je Staljin najveća ili jedna od najvećih ličnosti u istoriji. Maršali pisali su o Staljinu dvadesetak godina posle njegove smrti i niko ih tada nije mogao prisiliti da ga veličaju.
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 71
Datum upisa : 07.09.2008

Pogledaj profil korisnika http://jugokom-forum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu