Bitna pitanje

Ići dole

Bitna pitanje

Počalji  Komsomol taj 15/2/2009, 19:14

Molim sve clanove da na ovoj strani ostavljaju razne bitne i cinjenicne tekstove o temama kao sto su: studiranje, zdravstvo, nacionalizacija itd.
avatar
Komsomol
Admin

Broj poruka : 46
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Bitno pitanje...

Počalji  Lune taj 27/6/2009, 21:36

Upravo postavljena tema je najbitnije pitanje, mislim da je to jedna od tacaka za koju mozemo 100% tvrditi da * ne postoje razlike medju KP po pitanju, besplatnog skolovanja, zdravstvenog i socijalnog osiguranja*..jedan zivotno vazan prag smo prekoracili...a to se zove KONSENZUS 100% po toj taki *dnevnog reda*..moguce ga je obezbediti prosto telefonom bez sastancenja i ubedjivanja ! Primecujem da kada nisu *ideoloske* teme u pitanju moze da se saradjuje, jer je taj deo normalna stvar koja se odnosi na zivot dostojan coveka. Ko Staljina, ko Tita...i koga hoce pod misku pa JURIS !
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Bitno pitanje..da bi se omogucilo prethodno pitanje

Počalji  Lune taj 27/6/2009, 21:43

Sledece pitanje bi bilo...* da li ste za tesnu saradnju na privrednom i ekonomskom planu, vojnopolitickom planu, kulturno prosvetnu saradnju sa istocno azijskim partnerima, preko nje i sire...* Opet tvrdim da se ima 100% konsenzusa sto se tice KP i iskrenih levicarskih stranaka*...skinuli smo jos jednu bitnu tacku sa dnevnog reda..Ko Staljina, ko Tita i kog hoce..Caveza, Kastra...pod misku..JURIS !
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Bitno *saopstenje*...

Počalji  Lune taj 27/6/2009, 21:53

* Tata se odavno vratio kuci sa sluzbenog puta, stafeta je odavno urucena Titu*...idemo dalje da resimo ona prethodna dva bitna pitanja...a sigurno ih ima jos.....* sa mogucim ishodom kao prethodna dva*
Vest iz dnevne stampe...*Vladimir Putin, nije komunista, staljinista, titoista...sa nekim papiricem, beleskama...usao u najvecu samoposlugu u Moskvi..i na licu esta pitao vlasnika samoposluge..*da li je normalno da ova kobasica ima marzu 110%*...slicno se desilo na tezgi za svinjsko meso...itd itd itd...znaci opet nije *ideoloska* stvar...nego normalan ali MARKSISTICKI pogled na *tezgu i cene na tezgi nakacene na robi*...!
Idemo dalje drugovi..sta nije jasno...mi smo to iskazivali parolom *pravi covek na pravo mesto*....??? !!!
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Preformulisite ovaj tekst..kako dalje !!

Počalji  Lune taj 18/9/2009, 23:00

Demokratska Federativna Jugoslavija je rekonstituisana na konferenciji AVNOJa u Jajcu, (od 29. novembra do 4. decembra 1943.), dok su se pregovori sa Kraljevskom Vladom u izgnanstvu nastavili. 29. novembra 1945. Federativna Narodna Republika Jugoslavija je konstituisana kao socijalistička zemlja tokom prvog zasedanja skupštine u kojoj je Komunistička partija Jugoslavije bila većina, a koju su činili predratni poslanici i članovi AVNOJ-a.
Prvi predsednik posleratne Jugoslavije je bio Ivan Ribar, a predsednik Vlade je bio Josip Broz Tito. 1953. godine, Tito je postao predsednik, a 1974. godine je proglašen za doživotnog predsednika.
Jugoslavija je 1948. izbačena iz Informbiroa zbog nepristajanja da prihvati sovjetsko vođstvo u socijalističkim državama. Ovo isključenje je, zbog težnji prema teritoriji Jugoslavije, navelo Albaniju da se svrsta uz Sovjetski Savez. Kasnije otapanje odnosa između Sovjetskog Saveza i Jugoslavije u godinama nakon smrti Josifa Staljina, uz Kinesko-sovjetski razlaz, je navelo Albaniju da se 1961. svrsta uz Narodnu Republiku Kinu. Iste godine Jugoslavija je postala osnivač Pokreta nesvrstanih, i uz zemlje poput Indonezije, je bila jedna od članica koje su se zalagale za politiku nesuprotstavljanja prema SAD. Jugoslavija nije kao ostale države istočne i centralne Evrope izabrala kurs zavisnosti od Sovjetskog Saveza, i nije bila član Varšavskog pakta niti NATOa, što ju je činilo specifičnom u odnosu na druge države. Upravo zbog tog balansa između istoka i zapada, uživala je visoki ugled u svetu.
Najznačajnija promena u granicama SFRJ se desila 1954, kada je susedna Slobodna Teritorija Trsta ukinuta Osimskim sporazumom. Jugoslovenska Zona B, koja je pokrivala površinu od 515,5 km2, je postala deo SFRJ. Zonu B je već prethodno okupirala Jugoslovenska armija.
1974. je usvojen novi savezni ustav koji je dao više autonomije republikama i pokrajinama, tako u osnovi ispunivši zahteve Hrvatskog proljeća. Republike su dobile više prava, smanjene su ovlasti savezne države. Jedna od odredbi ustava isticala je teritorijalni integritet SFRJ.
[uredi]
avatar
Lune

Broj poruka : 158
Datum upisa : 12.05.2009

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Bitna pitanje

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu