Festival u Grckoj

Ići dole

Festival u Grckoj

Počalji  Simon_Bolivar taj 18/10/2008, 13:31

Festival u GrčkojUčešćem na nedavno održanom festivalu "Odigitis" u organizaciji Komunističke partije Grčke(KKE) i Komunističke omladine Grčke(KNE), Savez komunističke omladine Jugoslavije(SKOJ) potvrdio je tradicionalno bliske odnose sa komunističkim omladniskim organizacijama iz celog sveta, a posebno sa bratskom KNE koja je pružila nesebičnu podršku narodima Jugoslavije koji su se našli pod udarom imperijalističke agresije. Za SKOJ je posebno inspirativan nacin na koji su KKE i KNE vodili borbu protiv agresije NATO-a na SR Jugoslaviju, kada su između ostalog svojim telima sprečavali NATO tenkove da napuste vojnu bazu u Solunu.

Za SKOJ je od posebne važnosti bilo prisustvo naše delegacije Skupštini Svetske federacije demokratske omladine(WFDY) za Evropu i Severnu Ameriku koja je održana u okviru Festivala.

Predstavnici SKOJ-a imali su priliku da razgovaraju u više navrata sa predstavnicima Komunističke omladine Kube i izraze svoju podršku i solidarnost sa herojskim narodom te zemlje. Naši predstavnici su se susreli i razgovarali i sa rukovodstvom Komunističke omladine Česke-KSM koja se našla na udaru burzoaskih vlasti koje su zabranile njeno delovanje.

Festival KKE-KNE "Odigitis" protekao je u znaku dvostrukog jubileja-90 godina postojanja KKE i 40 godina postojanja KNE. Bila je to smotra snage, vitalnosi i mladosti svesne da nema te sile na svetu koja bi se radničkoj klasi mogla odupreti makar i na jedan jedini dan kada se ona organizuje kao celina na principima marksizma-lenjinizma.

Živeo besmrtni marksizam-lenjnizam!
Živela proleterska solidarnost!

Sekretarijat SKOJ-a

28. septembar 2008. god
avatar
Simon_Bolivar

Broj poruka : 87
Datum upisa : 14.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Pozdrav

Počalji  Laufer taj 9/11/2008, 13:11

ZIVIO NKPJ potamanite sve fasiste Very Happy
avatar
Laufer

Broj poruka : 6
Datum upisa : 09.11.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Festival u Grckoj

Počalji  Marx* taj 12/11/2008, 04:56

Drugovi kao što se iz ovog teksta može videti NKPJ i SKOJ su spremni na saradnjusa svim relevantnim komunističkim i marksistočko-lenjinističkim partijama u svetu , a ne samo u Srbiji . Prema tome nije u pitanju NKPJ već ovi drugi , druge partije sa prefiksom *komunistička* . Prema tome nemojte krivca da tražite u NKPJ i SKOJ već vi drugovi iz drugih partija budite malo više realniji i gledajte stvari i sa drugog stanovišta . Mad Twisted Evil
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

SKOJ

Počalji  Gost taj 27/11/2008, 05:00

Nesumnjivo je da SKOJ predstavlja najprogresivniji omladinski politicki pokret u Srbiji, a verovatno i na prostoru bivse Jugoslavije.
Intenzivnom saradnjom sa komunistickim partijama i podmladcima tih partija iz celog sveta, SKOJ potvrdjuje i svoje priznanje u medjunarodnim partijskim okvirima.
Ono sto posebno karakterise SKOJ je dobra teorijska potkovanost njegovih clanova. Cinjenica da uspesno funkcionise gotovo 17 godina, uprkos veoma teskim politickim i materijalnim uslovima (narocito posle 2000. godine), potvrdjuje upornost i istrajnost njegovih clanova. Za toliki period je kroz SKOJ proslo dosta generacija omladinaca. Ne sumnjam da neki od osnivaca SKOJ-a iz 1992. sada vec imaju decu koja su u njegovom clanstvu.
Kao rasadnik mladih komunista, SKOJ ima izuzetno veliku ulogu, ali i zadatak da bude glavni pokretac dezorijentisane i depresivne omladine u nasoj zemlji koja je usled kapitalistickih ,,blagodeti" uglavnom nezaposlena, degradirana i ojadjena.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Festival u Grckoj

Počalji  Marx* taj 28/11/2008, 21:03

Druze potpuno si u pravu . Sve o SKOJ i NKPJ mozeš videti na njihovim sajtovima . Pozdrav .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Festival u Grckoj

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu