Svesavezni Lenjinski komunisticki savez omladine-VLKSM

Ići dole

Svesavezni Lenjinski komunisticki savez omladine-VLKSM

Počalji  Komsomol taj 20/10/2008, 23:09

MOSKOVSKA KOFERENCIJA ZA OBNOVU VLKSMU Moskvi je 19. oktobra odrzana omladinska konferencija predstavnika komunistickih omladinskih organizacija sa prostora bivseg Sovjetskog saveza. Tema konferencije bila je obnova Svesaveznog Lenjinskog komunistickog saveza omladine-VLKSM.

U radu konferencije ucestvovali su kao organizatori- Revolucionarni komunisticki savez mladih (boljsevika)- RKSM(b) , Komunisticka partija Sovjetskog saveza-KPSS i Ruska komunisticka radnicka partija-Revolucionarna partija komunista- RKRP-RPK, zatim ucestvovali su predstavnici mladih komunista Belorusije, Kirgizije, Tadzľikistana, Ukrajine i devet ruskih regiona. Konferenciju i obnovu VLKSM su podrzľali mladi komunisti Moldavije i Azerbejdzana koji iz objektivnih razloga nisu prisustvovali konferenciji. Pozitivno misljenje o obnovi VLKSM dali su i predstavnici Socijalisticke partije Litvanije koji su paralelno sa moskovskim zasedanjem u Rigi organizovali konferenciju partije sa istom temom. Pozdravno pismo uputio je i Centralni komitet Saveza komunisticke omladine Jugoslavije.

Konferencijom je rukovodio prvi sekretar CK RKSM(b) drug Aleksandar Batov. Njegovo istupanje bilo je posveceno aktuelnim zadacima koji stoje pred komsomolcima bivseg SSSR-a, naglasivci da je burzoazija koristeci se taktikom "zavadi pa vladaj" povela mnoge mlade u vode nacionalizma i sovinizma. Doneta je odluka o obrazovanju Organizacionog komiteta koji ce rukovoditi pripremama za Kongres VLKSM, radeci na statutno-programskim dokumentima VLKSM u koordinaciji sa komunistickim omladinskim organizacijama bivseg SSSR-a koje ce ciniti VLKSM. Organizacioni komitet ima ce 7 clanova. U njega su usli predstavnici Belorusije, Rusije, Tadzikistana i Ukrajine. Odrzavanje kongresa VLKSM okvirno je zakazano za mart 2009. godine.

Originalno saopstenje na ruskom mozete pogledati na web stranici:

http://rksmb.ru/get.php?2713
avatar
Komsomol
Admin

Broj poruka : 46
Datum upisa : 13.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Svesavezni Lenjinski komunisticki savez omladine-VLKSM

Počalji  Marx* taj 15/11/2008, 23:58

Drugovi ako ovi stariji komunisti ne mogu da učine da se nešto pozitivno dešava u procesu ujedinjenja komunista u Blok Komunista onda vi morate da preuzmete inicijativu i da rešite pitanje ujedinjenja . Ja neznam zašto to do sada niste uradili . Jer vi ste oni koji treba da urade najveći deo posla . Vi morate da počnete da radite na ovom važnom pitanju ujedinjenja i to ne samo u Srbiji nego i na prostorima bivše Jugoslavije . Da se sve komunističke partije u bivšoj Jugoslaviji ujedine u jednu i ne samo partije već i komunisti jer nas još uvek ima dosta . Kao što ste mogli da čujete pre neki dan u Srbiji ima 80.000 komunista . Da svi na izborima glasaju za Blok Komunista , kao i njihove porodice , mi komunisti bi bili u skupštini Srbije i bili bi parlamentarna partija . 80.000 komunista plus njihove porodice bilo bi oko 200.000 birača za komuniste što je sasvim dovoljno za ulazak u Srpski parlament . Ali prvo mora da se otklone ovi problemi koji su vezani za izbore , oko predavanja listi , a posle ćemo lako . Drugarski pozdrav .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Ujedinjenje

Počalji  Gost taj 27/11/2008, 04:33

komunista79* ::Drugovi ako ovi stariji komunisti ne mogu da učine da se nešto pozitivno dešava u procesu ujedinjenja komunista u Blok Komunista onda vi morate da preuzmete inicijativu i da rešite pitanje ujedinjenja . Ja neznam zašto to do sada niste uradili . Jer vi ste oni koji treba da urade najveći deo posla . Vi morate da počnete da radite na ovom važnom pitanju ujedinjenja i to ne samo u Srbiji nego i na prostorima bivše Jugoslavije . Da se sve komunističke partije u bivšoj Jugoslaviji ujedine u jednu i ne samo partije već i komunisti jer nas još uvek ima dosta . Kao što ste mogli da čujete pre neki dan u Srbiji ima 80.000 komunista . Da svi na izborima glasaju za Blok Komunista , kao i njihove porodice , mi komunisti bi bili u skupštini Srbije i bili bi parlamentarna partija . 80.000 komunista plus njihove porodice bilo bi oko 200.000 birača za komuniste što je sasvim dovoljno za ulazak u Srpski parlament . Ali prvo mora da se otklone ovi problemi koji su vezani za izbore , oko predavanja listi , a posle ćemo lako . Drugarski pozdrav .
Potpuno se slazem s ovim. Blok komunista bi bio najbolje resenje za ujedinjenje komunista. U rukovodstvima komunistickih partija u Srbiji su uglavnom stariji ljudi, a vecina od njih nije raspolozena za ujedinjenje. Da li je u pitanju sujeta, zelja da se zadrze rukovodece funkcije u postojecim partijama, nezainteresovanost za buducnost ili nesto cetvrto, neznam?!
Slazem se da upravo mladi ljudi treba da budu generator tog ujedinjenja. Inicijativom za formiranje Bloka komunista, NKPJ je za sada jedina komunisticka partija koja je pokazala volju za realnim ujedinjenjem komunistickih partija, koje bi moglo komuniste da uvede u parlament Srbije. Nakon ulaska u parlament, komunistima bi bilo daleko lakse da se izbore za svoje programske i politicke ciljeve.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Svesavezni Lenjinski komunisticki savez omladine-VLKSM

Počalji  Marx* taj 28/11/2008, 21:34

Druže ja neznam da li su u rukovodstvima komunističkih partija penzioneri ili ne , ali to sada nije važno . Najvažnije je da na sledećim izborima uspešno završimo predizbornu kampanju i da sa makar 3 poslanika budemo zastupljeni u skupštini Srbije a posle ćemo lako . Kada se malo više potrude i osveste sve će im biti mnogo jasnije i sami će da vide u kojoj poziciji su se našli . Nadam se da će se na vreme osvestiti i da će sve biti u redu do novih izbora . A posle kada budemo u parlamentu Srbije biće puno lakše ostvarivati ono što komunisti , i radnička klasa , želi i zahteva . Iz te pozicije ćemo mnogo lakše dalje da delujemo . Pozdrav .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Svesavezni Lenjinski komunisticki savez omladine-VLKSM

Počalji  Gost taj 29/11/2008, 04:11

komunista79* ::Druže ja neznam da li su u rukovodstvima komunističkih partija penzioneri ili ne , ali to sada nije važno . Najvažnije je da na sledećim izborima uspešno završimo predizbornu kampanju i da sa makar 3 poslanika budemo zastupljeni u skupštini Srbije a posle ćemo lako . Kada se malo više potrude i osveste sve će im biti mnogo jasnije i sami će da vide u kojoj poziciji su se našli . Nadam se da će se na vreme osvestiti i da će sve biti u redu do novih izbora . A posle kada budemo u parlamentu Srbije biće puno lakše ostvarivati ono što komunisti , i radnička klasa , želi i zahteva . Iz te pozicije ćemo mnogo lakše dalje da delujemo . Pozdrav .
Kako se u Srbiji na parlamenrtarnim izborima bira 250 narodnih poslanika, a cenzus za ulazk u parlament je 5% glasova od broja biraca koji su glasali, minimalni broj poslanickih mesta koji se moze osvojiti je 13. Dakle moze 13 i vise ili ni jedno.
Jedino za sranke nacionalih manjina ne postoji cenzus i one mogu osvojiti cak i jedno poslanicko mesto.
Stoga je ujedinjene komunistickih partija neophodnost, ukoliko se zeli da komunisti udju u Skupstinu Srbije.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Svesavezni Lenjinski komunisticki savez omladine-VLKSM

Počalji  Marx* taj 29/11/2008, 05:50

Ja samo dajem primer , a izborni zakon dobro poznajem jer sam nekoliko puta sprovodio izbore . Ne mora da znači da će biti 13 poslanika , može da bude i manje , a sve zavisi od proporcionalnog rezultata , jer sada nema da u svakoj izbornoj jedinici dobija kandidat već cela lista , tako da nije bitno da li će u nekim izbornim jedinicama da pobedi ova ili ona lista , jer gde se osvoji najviše glasova tu dobiješ 1 poslanika . Mada sada po novom izbornom zakonu nije obavezno da svi koji dobiju najviše glasova budu i odbornici ili poslanici , nego čista dobra volja kandidata . Znači izbor je na kandidatu . Samo se najbolji rezultati računaju . Tako to stoji u izbornom zakonu , a mandati pripadaju partijama a ne kandidatima , samo što sada postoji i dogovor između kandidata i partije .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Svesavezni Lenjinski komunisticki savez omladine-VLKSM

Počalji  Marx* taj 29/11/2008, 06:42

Druže marksista-lenjinista ko si ti , predstavi se . Da možda nisi iz Kulićeve četvorke ili drugi ubačeni element . Tvoju kratku biografiju možeš postaviti na delu ovog foruma RAZNO u odeljku Predstavljanje .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

odgovor

Počalji  Gost taj 29/11/2008, 20:21

komunista88* ::Druže marksista-lenjinista ko si ti , predstavi se . Da možda nisi iz Kulićeve četvorke ili drugi ubačeni element . Tvoju kratku biografiju možeš postaviti na delu ovog foruma RAZNO u odeljku Predstavljanje .
Niti sam iz Kuliceve cetvorke, niti sam ubacen element. Svojom voljom sam se registrovao na ovaj sajt i neznam cemu sumnja u mene?! Question

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Raspodela mandata

Počalji  Gost taj 29/11/2008, 20:32

komunista88* ::Ja samo dajem primer , a izborni zakon dobro poznajem jer sam nekoliko puta sprovodio izbore . Ne mora da znači da će biti 13 poslanika , može da bude i manje , a sve zavisi od proporcionalnog rezultata , jer sada nema da u svakoj izbornoj jedinici dobija kandidat već cela lista , tako da nije bitno da li će u nekim izbornim jedinicama da pobedi ova ili ona lista , jer gde se osvoji najviše glasova tu dobiješ 1 poslanika . Mada sada po novom izbornom zakonu nije obavezno da svi koji dobiju najviše glasova budu i odbornici ili poslanici , nego čista dobra volja kandidata . Znači izbor je na kandidatu . Samo se najbolji rezultati računaju . Tako to stoji u izbornom zakonu , a mandati pripadaju partijama a ne kandidatima , samo što sada postoji i dogovor između kandidata i partije .
Prema vazecem izbornom zakonu u Republici Srbiji, kao jedinstvenoj izbornoj jedinici, bira se 250 narodnih poslanika po proporcionalnom izbornom sistemu. To podrazumeva da se na osnovu ukupno dobijenih glasova mandati raspodeljuju primenom Dontovog koeficijenta. Liste koje nisu osvojile 5% glasova ne ucestvuju u raspodeli mandata, dok za stranke nacionalnih manjina ne vazi cenzus. Izmedju lista koje su osvojile vise od 5% glasova biraca i stranaka nacionalnih manjina, mandati se raspodeljuju primenom Dontovog koeficijenta, tako sto se broj glasova svih lista deli brojevima od 1 do 250 i uzmu se 250 najvisih rezultata. Listama koje imaju te rezultate dodeljuju se mandati. kako je 5% od 250 mandata tacno 12,5 mandata, to znaci da ni jedna lista ne moze dobiti manje od 13 mandata. Upravo tako je LDP koja je jedva probila cenzus na poslednjim parlamentarnim izborima osvojila 13 mandata, a da je imalo malo manje glasova, ne bi imala ni jedan.
Po meni je najbolju ideju za ujedinjenje komunista imala NKPJ, koja je predlagala akciono jedinstvo u vidu Bloka komunista. Time bi uz dobro organizovanu predizbornu kampanju komunisti imali sanse da udju u Skupstinu Srbije.

Gost
Gost


Nazad na vrh Ići dole

Re: Svesavezni Lenjinski komunisticki savez omladine-VLKSM

Počalji  Marx* taj 30/11/2008, 01:37

U redu je druže , to je u suštini to . Pozdrav .
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Svesavezni Lenjinski komunisticki savez omladine-VLKSM

Počalji  Marx* taj 21/2/2009, 04:45

Drugovi evo baš ovih dana po ovoj snežnoj oluji javlja se sve veći broj ljudi koji kune ovu sadašnju mešanu vladu , crveno - žutu , i vapi za socijalizmom i komunizmom . Ja kažem : *Sada je kasno za sve* . Zašto ; zato što su oni , narod , podlegli njihovim lažima i po drugi put im dali vlast u ruke , kao da su ga sami njima gurali . Pa prema tome nemoj da kukaju jer su sami krivi , a bili su na vreme upozoravani . Od tih silnih upozorenja nije bilo ništa , oni su se oglušili o to upozorenje .
Em su bili potplaćeni i potkupljeni em su podlegli lažima . Za to glasanje su dobijali po 100 evra i paket potrepština . Ali taj su novac potrošili , a paket su brzo iskoristili i ponovo došli na svoje , na ono što su i pre bili . A to je ništa . Pa opet iz početka .
Ja im sada poručujem da dobro razmisle na sledećim izborima kome će da ukažu poverenje . Ako ponove istu grešku od Srbije neće biti ništa , jer su se otvorila nova žarišta : Sandžak i Vojvodina . A sada Vojvodina hoće svoj ustav . Autonomija pa hoće ustav . Autonomija nema ustav već statut , jer nije samostalna već u sklopu države . A oni od autonomije prave državu . Pa gde to ima . Samo u Srbiji i nigde više .

Drugarski pozdrav . affraid Twisted Evil Mad
avatar
Marx*

Broj poruka : 58
Godina : 58
ËîęŕöčĽŕ : Prokuplje SFRJ
Datum upisa : 29.10.2008

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Svesavezni Lenjinski komunisticki savez omladine-VLKSM

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu