www.skoj.org.rs

Ići dole

www.skoj.org.rs

Počalji  Admin taj 22/9/2009, 16:05

Zbog ukidanja yu internet domena bili smo primorani da promenimo nasu web adresu koja je sada www.skoj.org.rs. Sajt je znacajno redizajniran i delimicno je u izradi.

Dobro je dosao svaki konstruktivni predlog i pomoc.
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 71
Datum upisa : 07.09.2008

Pogledaj profil korisnika http://jugokom-forum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

NOVOGODISNJA PORUKA SKOJ-a

Počalji  Admin taj 24/12/2009, 00:00

NOVOGODIŠNJA PORUKA SKOJ-a

Dragi drugovi,

U ime Saveza komunističke omladine Jugoslavije-SKOJ šaljemo Vam borbene revolucionarne pozdrave i najbolje želje za novim pobedama u narednoj 2010. godini.

Privremeni slom socijalizma u Evropi 90-tih godina prošlog veka na trenutak je zaustavio progres na planeti, ali zahvaljujući svim komunistima širom sveta i socijalističkim zemljama uspeh kapitalističke globalizacije bio je privremen. Danas smo ušli u novu eru socijalističkih revolucionarnih promena što izaziva bes svih reakcionara i kapitalističke klase. Antikomunistička histerija danas dobija nove zalete u trenutku sve češćih socijalnih nemira i zaoštravanja sveopšte krize i ima za cilj da odvrati radne ljude od njihovih istinskih potreba i komunističke ideje uopšte. Školski udžbenici, sredstva informisanja, filmska umetnost danas pretvoreni u «istureni položaj» informativnog rata i efikasnog načina za oblikovanje iskrivljene društvene svesti, posebno mladih. Turbokapitalizam koji je nametnut rušenjem Berlinskog zida traži svoje istorijsko utemeljenje i opravdanje stoga mu je potrebna slika demonizovanog socijalizma „koji je kriv za sve“. Antikomunistička histerija nije samo borba protiv komunista, nego protiv naroda koji teži i slobodi i dostojanstvu koje mu uskraćuje kapitalizam. Uvereni smo da divlji antikomunizam neće zaustaviti našu borbu za socijalizam, naprotiv, samo će nas još više ujediniti i dovesti do pobede.

Dragi drugovi,

U januaru naredne godine napuniće se 20 godina od procesa koji su pokrenuli krvavi raspad naše socijalističke domovine-Socijalističke federativne republike Jugoslavije. To je dug vremenski period koji je za narode bivše Jugoslavije značio ogromnu društvenu apokalipsu.

Posle krvavog raspada naše socijalističke domovine i kontrarevolucije koja je usledila kao posledica imperijalističkih tendencija za ukidanjem socijalizma, aktuelnost naše borbe je ponovo dobila svoj smisao. Iako je situacija u kojoj se naša organizacija nalazi prilično nezavidna, svedoci smo pozitinog trenda sve većeg pristupanja mladih ljudi SKOJ-u, svesnih da ne žele da svoju budućnost predaju neizvesnosti neodgovornom kapitalističkom varvarstvu.

Dragi drugovi,

Tokom svog 90-to godišnjeg postojanja SKOJ je iskazao mnogobrojne primere herojstva i samopožrtvovanja. Skojevci su i kada su svoj život nesebično polagali za slobodu u cvetu svoje mladosti ni na tren nisu ispuštali zastavu socijalizma, nego su je svojom smrću još više uzdizali u borbi za socijalizam, za društvo u kome će nestati surovo gaženje ljudskog dostojanstva i slobode od strane kapitalizma. Umirali su sa punom verom u pobedu ideala mira, demokratije i socijalizma.

Verujemo da će nova 2010. godina biti godina novih revolucionarnih pobeda koje će ostvariti perspektivu socijalističkim revolucionarnim promena u izgradnji novog bogatom socijalističkog sveta bez eksploatacije i ratova.

SKOJ će bez obzira na sve poteškoće nastaviti požrtvovanu borbu za reuspostavljanje socijalizma, pritom se solidarišući sa čitavom progresivnom omladinom u borbi protiv imperijalizma, fašizma i kapitalističkog varvarstva!

Mladi će novim idejama uliti svežu krv komunizmu, a komunizam će podmladiti ostarelo čovečanstvo.

Do pobede!
avatar
Admin
Admin

Broj poruka : 71
Datum upisa : 07.09.2008

Pogledaj profil korisnika http://jugokom-forum.serbianforum.info

Nazad na vrh Ići dole

Re: www.skoj.org.rs

Počalji  CrveniVuk taj 21/6/2010, 11:13


CrveniVuk

Broj poruka : 24
Godina : 39
Datum upisa : 12.05.2010

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: www.skoj.org.rs

Počalji  Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu